Oostenrijk – 2020

Zaterdag 01-08-2020. Innerbraz
Gistermorgen om 04:00 uur zijn wij vertrokken richting Oostenrijk. Het drukste weekend van het jaar (zwarte zaterdag), maar gelukkig konden wij de files een paar keer ontwijken en zijn wij rond 16:00 uur op de camping in Innerbraz aangekomen). De camping ligt in een dal met een mooi uitzicht op de bergen rondom. Op zaterdag zijn wij naar Zwitserland gereden. Een prachtig route door de bergen naar Santis. Omdat het een nationale feestdag is waren wij niet alleen bij de bergbaan. Gelukkig viel de drukte met de kabelbaan erg mee en konden wij vrij snel naar boven. De kabelbaan gaat naar 2500 hoogte waar een bergstation is bovenop een enorme rots. Een prachtig uitzicht over de Zwitserse alpen! Hier hebben wij heerlijk van het uitzicht genoten op een terras. Het weer was prima met volop zon. Voordat wij weer naar beneden zijn gegaan hebben we nog een wandeling gemaakt rond het bergstation. Eenmaal op de terugreis naar de camping sloeg het weer om en begon het te regenen. De weersvoorspelling zien er niet heel goed uit voor de komende dagen. 

Maandag 03-08-2020 
Helaas hebben wij veel regen en het ziet er de komende dagen niet veel beter uit. Gisteren zijn wij naar Samnaun gereden. Een klein belastingvrij staatje in Zwitserland op 1500meter hoogte. Gelukkig klaarde het weer hier wat op en konden wij zelfs op het terras van het prachtige uitzicht genieten. Veel meer dan goedkope drank, sigaretten en benzine vind je hier niet. Maar doordat het relatief goed weer was hebben wij toch nog een leuke wandeling gemaakt. Maandagmorgen wakker geworden met regen en dat heeft geduurd tot in de avond. Ook vandaag zijn wij naar Zwitserland gereden waar het weer iets beter was.  In Zwitserland zijn wij naar Chur gegaan, een van de oudste stadje van Zwitserland. Het oude stadscentrum is leuk met de vele authentieke geschilderde huizen en winkels. In de middag zijn wij via Feldkirch terug naar de camping gegaan. 

Donderdag 06-08-2020 
Afgelopen dinsdag wederom veel regen gehad, we zijn rond het middaguur naar Bludenz gereden. Een klein stadje op 15km van de camping. Niet veel meer dan een paar kleine authentieke winkelstraatjes en een kerk is hier niet. Toch konden we hier nog even leuk op een terras zitten. De volgende dag was het weer een stuk beter met 28gr en hebben wij een relax dag gehad in Aqua Dome. Een van de mooiste terme baden van Oostenrijk, met meerdere verwarmde buitenbaden en een uitgebreid sauna gedeelte. Heerlijk genoten van het zwemmen en het lekkere weer.  Donderdag zijn wij naar de Golm bergbaan gegaan. Ook nu was het prachtig weer en zijn wij de bergen in gegaan. Een leuke bergtop met meerdere wandelroutes. De bergbaan is verdeeld over 3 stations en bij het laatste station vind je een van de laatste rodelbanen van Oostenrijk (2,6 km). Hier was het wel druk maar na 45 minuten wachten toch een ritje gemaakt! Een prachtige dag in de bergen afgesloten met een heerlijk diner in het dal. 

Zaterdag 08-08-2020
 Gisteren hebben wij onze tent ingepakt en verder gereden naar Rauris (vlakbij Kaprun). Hier hebben wij een leuke en niet al te grote camping gevonden http://www.andrelwirt.at/camping/ De camping ligt in een dal en vanaf ons plekje hadden wij een prachtig uitzicht op de bergen. Zaterdags zijn wij naar het einde van het dal gereden waar het Nationale park Hohen Tauern begint. Na de entree van de park kun je nog ongeveer 9 km verder de bergen in rijden en dan moet je de auto parkeren. Vanuit hier kun je meerdere wandelingen maken. Wij zijn eerst naar de berghut http://ammererhof.at/ gewandeld. Een prachtige wandeling in de bergen langs watervallen en mooie uitzichten.  Op een enkele toerist na was het niet erg druk in het park. Vanuit hier zijn wij verder de bergen in gewandeld naar http://www.gainschniggalm.at/. Een prachtig kleine berghut met heerlijke streekgerechten tussen de alpen koeien! De terugreis ging via kleine paden door het bos weer naar de parkeerplaats. Een geweldig mooi natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen. 

Maandag 10-08-2020 
Afgelopen zondag zijn wij met de kabelbaan in Rauris (https://www.hochalmbahnen.at/) naar het hoogste station gegaan. Vanaf hier zijn wij door het bos naar het middelstation gewandeld. Met 32 graden was het best warm maar we hadden gelukkig genoeg schaduw van de bergen. Onderweg een paar keer genoten van het uitzicht en na ongeveer vier uren aangekomen op het middenstation. Maandags hebben wij ge-paraglid in Zell am See en even rondgekeken in het stadje zelf. Erg toeristisch en druk langs het meer maar het paragliden was fantastisch!

Dinsdags hebben wij een prachtige wandeling in Hohe Tauern gemaakt, een nationaal park waar geen auto’s zijn toegestaan en je alleen maar kunt wandelen. Met een taxibusje zijn wij naar Tauernhaus gereden en vanuit hier is het nog een twee uur wandelen naar de 125 jaar oude berghut Litzelhofalm, een prachtige route langs een rivier.

Vrijdag 14-08-2020
Woensdag hebben wij de spullen weer ingepakt en zijn naar de laatste camping in Ramsau am Dachstein gereden. Wij hebben een tussenstop gemaakt en Salzburg en daar nog een paar uren in de stad gewandeld. Donderdags zijn wij met de kabelbaan de Dachstein op gegaan. Beneden was het nog prachtig weer maar helaas toen wij boven waren sloeg en weer om. Bijna zwarte wolken over de Dachstein toppen, hagel en regen. We hebben maar een half uur kunnen genieten van de omgeving voordat het hard begon te regenen. Wandelpaden waren niet meer bewandelbaar en na een uurtje hebben wij besloten om maar weer na beneden te gaan.  De laatste dag van onze vakantie was het weer ook niet echt goed en hebben wij nog een kleine rondrit gemaakt. Eerst naar Hallstatt, een van de bekendste pittoreske dorpjes van Oostenrijk. Wij waren niet de enige met dit idee en het was dan ook erg lastig om nog ergens een parkeerplaats te vinden. Het dorpje is tegen een bergwand aangebouwd en ligt aan Hallstatter See. Na een wandeling door het dorp zijn wij naar Bad Ischl gegaan. Op Zaterdag hebben wij al onze spullen weer ingepakt en zijn terug gereden naar Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.