New York 2019

Vrijdag, 05-07-2019

Rond 05:00 uur zijn wij vanmorgen vertrokken richting Schiphol voor onze vlucht naar New York. Zonder vertraging zijn wij 11:30 uur plaatselijke tijd aangekomen op JFK. Helaas was het erg druk bij de douane en moesten we bijna drie uren wachten voordat we onze bagage konden ophalen. Met de metro zijn wij naar ons Hotel (Sheraton) in Brooklyn gegaan. Snel de tassen en de kamer gebracht en met de metro naar Lower Manhatten gegaan. Hier hebben wij een prachtige wandeling gemaakt langs het One world Trade centre richting de Brooklyn Bridge. 12 jaar geleden stonden wij op dezelfde plek waar nu twee prachtige monumenten staan was toen een groot gapend gat in de grond. Indrukwekkend om te alle namen van 9/11 op het monument te zien. In de buurt van de Brooklyn bridge hebben wij een hapje gegeten en zijn toen na een wandeling over de Brooklyn Bridge weer terug naar ons hotel gegaan.

Zaterdag 06-07-2019

Wij zijn vanmorgen eerst naar het One World Trade Center observation deck gegaan. In 30 seconden ga je met de lift naar de 100st etage waar eerst een typisch Amerikaanse welkom is. Een verplichte foto shoot, upselling en een film. Daarna snel door naar het observation deck waar je een prachtig (360 gr) uitzicht hebt over de stad. Na een klein uurtje genieten zijn wij naar Central park gegaan waar wij fietsen hebben gehuurd. In de warmte hebben wij samen met nog vele andere toeristen een rondje Central Park gefietst. In drie uren tijd zijn wij rond het park gefietst. Er is maar één weg door Central Park en je mag maar één kant op fietsen. Onderweg vele stops gemaakt om van het park te genieten. In de namiddag zijn wij naar het Citi Park stadium gegaan waar een honkbal wedstrijd van de Mets tegen de Phillies was. Een spannende wedstrijd welke uiteindelijk met 6-5 door de Mets is gewonnen.

Zondag 07-07-2019

Vanmorgen hebben wij het Vrijheidsbeeld bezocht. Met een ferry vanaf het uiterste puntje van Manhatten vaar je in ongeveer 20 minuten naar Ellis Island. Gelukkig was het in de ochtend nog niet zo druk en hoefden we niet lang te wachten op een Ferry. Op Ellis Island hebben wij een wandeling rond het Vrijheidsbeeld gemaakt en van het uitzicht op Manhatten genoten. In de middag hebben wij gewinkeld in de wijk Zoho. Een leuke en hippe wijk, gelegen parallel aan Broadway.

Maandag 08-07-2019

Vanmorgen zijn wij eerst naar het Yankee Stadium in de Bronx gegaan. Helaas konden we alleen in merchandise shop, alle tours voor de dag waren al uitverkocht. Rond het middag uur zijn wij naar Pier 86 gegaan waar de USS Intrepid ligt, een vliegdekschip uit 1943 (https://nl.wikipedia.org/wiki/USS_Intrepid_(1943) ). Naast het vliegdekschip ligt ook nog een onderzeeër in het water. We hebben beide bezichtigd en zijn daarna lopend richting Time Square gegaan. Onderweg een hapje gegeten en toen rond Time Square gewinkeld. Toen het eenmaal donker was zijn wij naar de top van het Rockefeller Center gegaan op de 70ste etage. Hier heb je een prachtig uitzicht oven Upper en Lower Manhatten!

Dinsdag 09-07-2019

De laatste dag in New York hebben wij een rondvaart gemaakt over de Hudson river rond Manhatten. De rondvaart duurde 2,5 uur en we zijn volledig rond Manhatten gevaren. Erg leuk om Manhatten vanaf het water te zien. In de middag zijn wij richting Time Square gelopen en over Broadway richting lower Manhatten. Daar hebben wij de metro gepakt terug naar het Hotel. Morgen verder naar Curacao.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.