Londen-Bath-Stonehence-Lanzarote 2018

Vrijdag 27-07-2018

Onze vakantie is dit jaar in Amsterdam gestart. Ondanks de extreme warmte, toch lekker een dagje van Amsterdam genoten. We hadden een kamer bij vd Valk in Oostzaan geboekt. De andere dag zijn wij om 6:00 uur vertrokken naar Schiphol. Om 9:00 uur vertrok onze vlucht, redelijk op tijd,  naar Londen Luton. De vlucht ging voorspoedig en rond 11:00 uur plaatselijke tijd zijn wij bij ons hotel aangekomen, Londen Bridge Hilton. Na het inchecken zijn wij lopend de stad in gegaan. Via de Londen Bridge naar de Londen Tower. Ook in Londen is het met 35graden nog steeds erg warm. Van de London Tower zijn naar St. Pauls Cathedral gelopen. Een prachtige kerk maar helaas met een toegangsprijs van 23 euro per persoon niet erg toegankelijk. Met de Metro zijn wij verder gegaan naar Bourough market, een overdekte markthal met vele kraampjes waar heerlijke producten verkocht worden. Hier hebben wij nog wat rondgelopen en zijn daarna weer lopend terug gegaan naar ons hotel.

 

Zaterdag 28-07-2018

Vanmorgen al vroeg op en om 07:00 uur aan het ontbijt, onze startpunt vandaag was Sealife aquarium in de buurt van de London Golden Eye. Na ongeveer twee uurtjes zijn wij verder gegaan over de brug richting de Big Ben. De Big Ben staat momenteel volledige in de steiger voor restauratie maar desondanks was het er verschrikkelijk druk met toeristen. Langs Westminster Abbey zijn wij door het park naar Buckingham Palace gelopen. Ook hier waren wij niet alleen, helaas geen wisseling van de wacht en we hadden geen zin om daarop te wachten. Met de metro zijn wij vervolgens naar Portobello Market gegaan in Nottingham Hill. Een geweldige sfeer, leuke kraampjes met antiek en eten. De markt was ongeveer 1,5 kilometer lang en aan het einde van Nottingham Hill zijn wij weer op de metro gestapt. Laatste stop vandaag was Harrolds warenhuis, hier nog even naar alle luxe gekeken en toen weer richting hotel.

 

Zondag 29-07-2018

Vandaag een tour gemaakt met de “English Bus”. Rond 8:30 uur zijn wij met de bus (16 personen) vanaf Waterloo station vertrokken. Omdat ongeveer de gehele binnenstad van Londen afgesloten was vanwege een fiets tour, koste het ons ruim een uur om de stad uit te komen. De eerste stop was Lackock, volgens Wikipedia een van de meest pittoreske dorpjes van Engeland. Ook het eerste deel van Harry Potter films is geïnspireerd door gebouwen in het dorpje. Na een wandeling van een uur zijn wij verder gereden over prachtige kleine wegen naar Bath. Een erg toeristisch dorp maar zeker de moeite waard om een wandeling te maken. Langs de kleine straten om het centrale plein heen zijn wij naar de Roman Baths gelopen (hier is Bath bekend om). Via het restaurant, gelegen naast het Roman Bath, is deze gratis te bezichtigingen. Een van de best bewaarde Romeinse badhuizen in heel Europa. Helaas door de eeuwen heen wel een aantal lagen bovenop gebouwd maar het oorspronkelijke warm water bad is nog steeds goed te zien. Als laatste stop van deze tour, Stonehence. Gelukkig was het inmiddels een beetje droog geworden en gingen de meeste toeristen alweer huiswaarts toen wij aankwamen. indrukwekkend om te zien! Na 450 km en 13 uren weer in Londen aangekomen, een prima tour met een leuke gids.

 

 

Maandag 30-07-2018

Vandaag alweer de laatste volledige dag in Londen. Na een rustige start van de dag zijn wij eerst naar Londen Eye gegaan. 15 Jaar geleden zijn wij hier voor het eerst geweest, maar ook nu weer erg leuk om  de stad op een andere manier te zien. Rond 13:00 uur zijn wij vanaf de Londen Eye pier met een rondvaart boot over de Thames gegaan. Een rondvaart van ongeveer een uur, tot de Londen Bridge en weer terug. Met de metro zijn wij vervolgens naar metro station Piccadilly circus gegaan. Hier nog even rondgelopen in de wijk Soho en gewinkeld op Regent street.

 

Dinsdag 31-07-2018 & Woensdag 14-08-2018

De laatste dag alweer in Londen. Vanmorgen eerst de HMS-Belfast bezocht, deze ligt in de Thames op loopafstand van ons hotel. De HMS Belfast is een voormalig oorlogsschip van de Royal Navy. Het gehele schip is toegankelijk om te bekijken. Rond de middag hebben wij onze koffers weer gepakt en met de metro/bus naar Luton Airport gegaan. Volgens schema vertrok onze vlucht naar Lanzarote rond 17:00 uur. De volgende dag lekker uitgerust van onze Londen trip op Papgaya Beach.

Nog twee weken genoten op Lanzarote en gedoken.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.