Leipzig, Praag & Dresden 2018

Vrijdag en Zaterdag 27/28 april
Vanmorgen rond 10:00 uur zijn wij naar Leipzig gegaan. Het was erg druk onderweg en we hebben regelmatig in de file gestaan. Rond 19:00 dan eindelijk in ons hotel (Raddison blue) in Leipzig aangekomen. Het weer was prima, we konden nog even lekker op het terras zitten. Het hotel is gelegen aan het begin van het centrum op korte loopafstand. Nog even wat gegeten en toen op tijd op bed gegaan.

Zaterdag ochtend na het ontbijt zijn wij Leipzig in gegaan en hebben een wandeling door het centrum gemaakt. Het centrum is niet te groot en goed in een dag te bekijken. Mooie gebouwen en winkels. Onderweg nog even lekker genoten op een terras. Rond 16:00 uur zijn wij naar Praag gereden. Gelukkig was het vandaag niet druk op de weg en konden we goed door rijden. Rond 18:30 uur zijn wij in ons hotel in Praag aangekomen. Een net hotel maar de kamer waren wel wat gedateerd. De ligging is prima, naast een metro en 5 haltes van het oude stadscentrum verwijderd. Hier hebben wij nog een hapje gegeten en toen weer terug naar het hotel.

 

Zondag 29 April
Vanmorgen na het ontbijt zijn wij met de metro naar station Mustek gegaan. Dit station ligt midden in het oude centrum van Praag. Wederom prachtig weer, volop zon en 25gr. Vanuit hier een mooi wandeling gemaakt door het oude centrum van Praag. Onderweg kwamen we nog een Apple museum tegen, leuk om de gehele geschiedenis van Apple te zien. Verder ging de wandeling langs het oude stadhuis (prachtig uitzicht over Praag als je naar boven gaat), de joodse wijk en verschillende kerken. Langs de rivier nog genoten van het prachtige uitzicht op de burcht van Praag. Moe maar voldaan zijn wij in de avond weer terug gegaan naar ons hotel.

 

Maandag 30 April
Vandaag zijn wij naar Kutna Hora geweest. Kutna Hora ligt ongeveer 70km buiten Praag en is heeft een mooi historisch centrum. Hoogtepunt in het dorp zelf is de Gotische St. Barbara’s Kerk met middeleeuwse fresco’s. De kerk is alleen per voet bereikbaar en is gelegen op een heuvel aan het einde van het drop. Even buiten Kutna Hora ligt Sedlec Ossuary, de “Bone chapel”. Een kleine Romeinse chapel welke bestaat uit 40.000-70.000 menselijk botten en schedels. Erg indrukwekkend en vreemd om te zien. Aan het einde van de middag zijn we weer terug naar ons hotel gegaan. ‘S avonds nog een hapje gegeten in Praag.

 

Dinsdag 01 Mei
Vandaag alweer laatste dag in Praag. We zijn uitgestapt bij metro station Staromestska en vandaar uit naar de Moldau rivier gelopen. Hier hebben wij een cruise gemaakt van een uur. Een leuke cruise langs de bekendste punten van Praag. Na de cruise zijn wij terug gelopen naar de Charles Brug om naar de overkant van de rivier te gaan. Langs de St. Nicolas zijn wij naar Praag Castle gelopen. De St. Nicolas vonden wij erg indrukwekkend en mooi. Eenmaal aangekomen bij Praag Castle boven op de heuvel was het eeg druk geworden. Toch maar naar binnen en de imposante kerk bekeken. De rest van Praag Castle hebben wij overgeslagen en op een terras van het prachtige uitzicht over Praag genoten.

 

Woensdag – Vrijdag 02/04 Mei
Vandaag zijn wij naar Theresienstadt gegaan, ongeveer 80km buiten Praag. Theresienstadt was in de tweede wereld oorlog een concentratiekamp. Er is nog veel bewaard gebleven uit deze tijd en Theresienstadt is een soort open lucht museum geworden. Op verschillende plaatsen in de stad zijn museums en andere bezienswaardigheden. Het fort is de belangrijkste bezienswaardigheid en geeft een indruk over hoe de leefomstandigheden in het kamp waren. Wij hebben er ongeveer drie uren rondgewandeld, moeilijk om voor te stellen wat zich hier heeft afgespeeld. Terug in Praag zijn wij nog de stad in gegaan om op het terras van de zon te genieten. De volgende dat zijn wij naar Dresden gereden, onze laatste bestemming van deze vakantie. Van van Praag naar Dresden zijn wij door het Saxon Switzerland Nationale Park gereden. Het viel ons enigszins tegen omdat de weg dwars door het bos ging, weinig te zien. Wellicht hebben wij de verkeerde weg genomen.
De laatste dag van onze vakantie hebben wij een wandeling maakt in het oude centrum van Dresden en zijn de volgende dag weer naar huis gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.