Eifel – Duitsland 2018

Zaterdag 24-02-2018:

Gisteravond zijn wij aangekomen in het Landal park “Wirfttal , gelegen in de Eifel. Onderweg was het erg druk met wintersporters, gelukkig waren wij na Koln het meeste verkeer kwijt en konden wij in één keer doorrijden naar Stadtkyll.

Vanmorgen zijn wij naar Kronenburg gegaan, een klein pittoresk middeleeuws dorpje gelegen op een heuvel. Een prachtig klein dorpje geheel gebouwd tegen oude stadsmuren met een burcht op de top van de heuvel. We waren wel de enige toeristen en alle winkeltjes/restaurants waren gesloten.  Na een korte wandeling zijn wij verder gegaan naar Bitburg.

In Bitburg hebben wij eerst een wandeling gemaakt in het centrum welke bestaat uit één winkelstraat met nogal antieke winkeltjes. Niks bijzonders en zeer gedateerd allemaal. Zeker voor een zaterdag was het behoorlijk rustig in Bitburg. Na de wandeling door het centrum hebben wij de Bitburger bier brouwerij opgezocht. Hier hebben wij rondleiding gedaan. De rondleiding was zeker de moeite waard en werd afgesloten met een bier proeverij.

 

Zondag 25-02-2018:

Vanmorgen na het ontbijt zijn wij naar Hellenthal gereden, dit dorpje ligt op ongeveer 20 kilometer van Stadtkyl. Even buiten het dropje is het mogelijk om een ijzer erts mijn te bezichtigen (Grube Wohlfahrt). Een oude mijn waar al sinds het jaar 1600 mijnbouw bedreven wordt. De mijn is ongeveer 2,5 kilometer diep, waarvan de eerste 800 meter met een rondleiding te bezichtigen is. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en is erg interessant. In de mijn is een contante temperatuur van 8 graden wat een stuk aangename voelde dan de -9 graden buiten.

Na de rondleiding zijn wij verder gereden naar het Nationale Eifel park. Hier zijn wij naar Ordensburg Vogelsang gegaan, een voormalig  opleidingskamp van Duitse militairen uit de tweede wereld oorlog. Wij hebben hier wat rondgelopen en na een paar uren zijn wij weer terug gegaan naar Stadtkyl.

 

Maandag 26-02-2018:

Vandaag zijn wij naar Keulen gegaan, Keulen ligt op ongeveer een uur rijden van het Landal park. Wij hebben de auto op de Neumarkt geparkeerd in het centrum. Vanaf de Neumarkt zijn wij eerst naar de St. Aposteln kerk gelopen. Van buiten een prachtige kerk maar binnen viel een beetje tegen.  Daarna richting de Dom van Keulen gelopen langs de winkel straten. Over het algemeen zijn er mooie winkels te vinden maar alles voelt een beetje gedateerd aan. De Dom van Keulen is erg imposant en zeker een bezichtiging waard, via een andere route zijn wij terug gelopen naar de Auto in de ijzige kou.

 

 

Woensdag 28-02-2018:

Gister zijn wij naar de city outlet in Bad Munstereifel geweest, een dagje winkelen. Het hele dorp is omgebouwd tot outlet met meerdere merk winkels en is gelegen tussen de oude stadsmuren van het dorp. De volgende dag zijn wij eerst naar Zulpich gereden (+/- 45 kilometer van Stadskyll) en hebben daar een Romains badhuis bezocht. Romerthermen Zulpich is een klein museum gebouwd over de opgravingen van het Romeinse badhuis. Het museum zelf stelt niet veel voor maar de opgravingen zijn zeker de moeite waard. De verschillende ruimtes, water toevoer en grondverwarming zijn nog duidelijk te zien.

Vanuit Zulpich zijn wij door het Nationale Eifel park naar Monschau gereden, een prachtige rit met mooie uitzichten. Monschau is een authentiek Duits dorpje met karakteristieke gebouwen en leuke winkeltjes.  Na een wandeling en een hapje eten zijn wij weer terug gegaan naar Stadtskyll.

Donderdag 01-03-2018

Alweer de laatste dag vandaag, morgen weer terug naar huis. We zijn vandaag naar Aken gegaan, de heenreis hebben wij een prachtige route gereden over alleen B wegen (90 kilometer). In Aken hebben wij een rondje door het oude stadscentrum gelopen en de Dom van Aken bezocht. Van binnen een prachtige kerk, het gehele plafond bestaat uit een goudkleurig mozaïek.

We hebben genoten van de Eifel, zo veel te zien en prachtige natuur!

Foto Album Eifel 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.