Vakantie Italie (Rome-Napels-Amalfi-Florence-Cinque Terre) 2017

Donderdag 03 augustus

Aan het begin van de middag zijn wij vertrokken richting Rome. De eerste keer sinds jaren weer eens met de tent kamperen. Geen caravan achter de auto dus we konden mooi doorrijden. Weinig drukte onderweg en na ongeveer 20 uren rijden aangekomen op de Happy camping, aan de rand van Rome. Na een paar uren bijkomen bij het zwembad zijn wij met de metro Rome in gegaan. Vanaf station Flamingo hebben wij een mooie wandeling gemaakt door de binnenstad. Via Spagna zijn wij naar piazza Navona gelopen. In een van de vele zijstraatjes van het plein hebben wij heerlijk fingerfood bij Mami gegeten. Tegen de avond zijn wij via Piazza Venezia weer naar de metro bij het Colosseum gelopen. Onderweg veel militairen op straat en zelfs complete straten met tanks afgesloten. Ook hier is helaas de terreur dreiging merkbaar. Na +\- 48 uren, moe maar zeer voldaan op bed gegaan. Zaterdag zijn wij weer met de metro de stad in gegaan. Omdat het erg warm is, rond de 40 graden, eerst maar afgekoeld bij het zwembad en in de middag pas de stad in. Wij zij eerst naar het Mercati di Traiano – Museo dei Fori Imperiali museum gegaan. (http://m.mercatiditraiano.it/) dit is gelegen tegenover het Forum. Het museum is ruim opgezet en genoeg mogelijkheden om het forum zelf te bekijken. Te midden van het massa toerisme zijn hier nagenoeg geen toeristen te vinden. We hebben hier een paar uren rond gelopen en zijn daarna met een taxi naar de wijk Trastevere gegaan. Deze wijk ligt aan de andere kant van de Tiber en nog niet heel erg ontdekt door het toerisme. Er zijn vele leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden in de kleine straatjes van deze wijk. Vanuit hier zijn wij terug gelopen naar Flamingo metro station.

Zondag 06 Augustus

Vandaag een dagje lekker rustig aan gedaan. Pas in de namiddag zijn wij nog Rome in gegaan met de metro en hebben St. Pieter bezocht. Door de tropische temperaturen van +\- 42 graden was het niet erg druk. Toevallig was er net een mis gestart toen wij de kerk binnen kwamen. Na een uurtje zijn wij via Castel Sant Angelo weer naar de metro gelopen en onderweg nog een hapje gegeten.

 

Maandag 07 Augustus

De laatste dag Rome in. Vandaag een wandeling gemaakt van Fontain di Trevi naar de Pheantom. Onderweg lekker gegeten en wat gewinkeld. Helaas bij terugkomst bij onze auto was er ingebroken. Het achterraam ingeslagen, een rugtas en twee toilettassen gestolen welke we later in de bosjes terug vonden. We waren niet de enige, er stonden meerder auto’s met een ingeslagen raam op het parkeerterrein. Via de Rome noord BMW dealer een nieuw raam besteld, met een beetje geluk komt deze woensdag binnen. Tot die tijd gaan we ons vermaken bij het zwembad. Beetje jammer van deze slechte afloop na vier fantastische dagen in Rome.

Zaterdag 12 Augustus

Nadat onze auto afgelopen woensdag gerepareerd is zijn wij gisteren verder gegaan richting Napels. Een prachtige rit over B wegen langs de kustlijn. Net voorbij de Amalfi kust en weg van het massa toerisme vonden wij een leuke camping direct aan zee (http://www.mediterraneo-sa.it/). Vandaag zijn wij naar Paestum gegaan, hier vind je enkele van de best bewaard gebleven Griekse tempels ter wereld. Erg druk was het niet en we konden rustig genieten van de mooie tempels en de rest van de restanten/gebouwen op het terrein. Zeker een aanrader om te bezoeken als je in de buurt bent. Later op de middag nog even op het strand gezeten, helaas te harde wind om te kunnen zwemmen.

Zondag 13 Augustus

Zijn wij naar Pompei (http://www.pompeiisites.org) gegaan. Jaren geleden zijn wij hier ook al eens geweest maar hebben toen lang niet alles gezien. Pompei is zo groot dat je hier dagen kunt rondlopen zonder dat je alles gezien hebt. Deze keer hebben we een andere ingang van het park genomen en dit gedeelte van Pompei bekeken. Het blijft erg indrukwekkend om hier rond te lopen, gelukkig was het vandaag met 33gr niet te heet. In de middag rond 14:30 uur zijn wij weer vertrokken en terug naar de camping langs de Amalfi kust gereden. Een prachtige route langs Vico Equence, Positano naar Amalfi. Helaas was het enorm druk en konden we nergens ons auto kwijt om even rond te lopen. Pas en Salerno konden wij de auto parkeren langs de boulevard.
De volgende dag zijn wij naar Grotte Castelcivita (http://www.grottedicastelcivita.com/) geweest. Mooie grotten gelegen in de bergen op een klein uurtje rijden van onze camping. Na de grotten zijn wij nog naar het dorpje Castelcivita gegaan bovenop de berg. Aan het begin van het dorp moet je de auto parkeren en kun je alleen te voet verder. Een prachtig authentiek Italiaans dorpje.

 

Woensdag 15 Augustus

Zijn wij naar San Gimignano gegaan op ongeveer 80 km van de camping. Bij aankomst was het zo druk dat we nergens de auto meer konden parkeren, er stonden zelfs files naar de verschillende parkeerterreinen. We zijn toen terug gereden naar Fiesole en onderweg nog genoten van ren wijnproeverij. In Fiesole hebben wij een kerk en klooster bezocht met prachtig uitzicht op Florence. Daarna zijn wij nog naar het Romeinse theater en museum gegaan (http://www.tuscanypass.com/tuscany_attractions/25004_fiesole-archaeological-site.html)
De opgravingen zijn niet erg toeristisch en of groot maar het theater is zeker de moeite waard om te bezichtigen.

 

Donderdag 16 Augustus

Zijn wij met de bus naar Florence gegaan. Na Ongeveer een half uur vanaf onze camping (Fiesole – http://www.campingpanoramicofiesole.com/) stonden we op het San Marco plein in Florence. Eerste stop was de duomo van Florence, helaas stond er een rij rond de hele Kerk om binnen te komen. Toch hebben we ervoor gekozen om in de rij te gaan staan. Jaren geleden zijn wij hier ook geweest en zijn toen niet in de rij gaan staan. Achteraf viel het mee en waren we met een uurtje binnen, een prachtige kerk! Daarna zijn wij via de vele kleine straatjes naar Ponte Vecchio gelopen, erg toeristisch en niet echt de moeite waard. Hierna weer terug gelopen richting het San Marco plein, onderweg de Basilica di San Lorenzo bezocht en heerlijk gegeten in Mercato Centrale.
Op Vrijdag hebben wij San Gimignano nogmaals bezocht, deze keer waren wij op tijd voor een parkeerplaats. Een leuk dorpje gelegen op een heuvel met een prachtige Basilica op het dorpsplein. Na een paar uurtjes te hebben rondgelopen zijn wij nog verder gereden naar Siena. Ook hier viel het niet mee om een parkeerplaats te vinden maar uiteindelijk lukte dat toch redelijk in de buurt van het centrum. Een mooie staf met als hoogte punte Duomo di Siena en Piazza del Campo. Wel verschrikkelijk toeristisch en overal (openbare kerken/Basilica) wordt entreegeld gevraagd.

Laatste week – Cinque Terre

De laatste week van onze vakantie hebben wij doorgebracht aan de Cinque Terre kust (https://nl.wikipedia.org/wiki/Cinque_Terre). Een prachtige gebied met pittoreske dorpjes gebouwd tegen rotswanden langs de kustlijn. We zijn dagelijks met de boot langs de dropjes gevaren, met een dagkaart kun je zo vaak van boord en weer opstappen als je wilt. Lekker genieten in de prachtige “Terre’s” of op mooie stranden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.