Vakantie Zwitserland-Frankrijk 2016

Vr 05-08-2016 t/m zo 07-08-2016
Vrijdagmiddag rond 16:00 uur zijn wij aangekomen op de camping in Bridebad (Zwitserland, Wallis) na een rit van 1100km. Een leuk camping gelegen in een dal. Naast de camping is een Thermen Bas op loopafstand. Na een goede nachtrust zijn wij Zaterdag naar het Thermen bad gegaan, een prachtig mooi zwembad met verschillende buiten/binnenbaden en een Spa gedeelte. Lekker ontspannen bijgekomen van de rit naar Zwitserland, het weer was mooi met 25gr.
Zondagmorgen zijn wij al vroeg vertrokken richting Zermatt, de auto moesten wij parkeren in Täsch op ongeveer 5km van Zermatt. Zermatt is volledig autovrij en alleen te bereiken per trein. De trein brengt je in ongeveer 15 minuten naar Zermatt. Hier hebben wij een taxi genomen (elektrische taxi’s en bussen zijn wel toegestaan) naar de Matterhorn bergbaan aan de andere kant van het dorp. Dit is de hoogste bergbaan van Europe en brengt je naar de top van een berg direct naast de Matterhorn op +/-3800 meter. De bergbaan is niet goedkoop, 100 euro p.p., maar is de moeite waard!

Na ongeveer een half uur en 5 tussenstations bereik je de top van de berg. Aan de ander kant van de top bevindt zich een uitgestrekte gletsjer waarop het hele jaar geskied kan worden. Na een wandeling door de sneeuw en de nodige foto’s gemaakt te hebben zijn wij weer teruggegaan. Halverwege de terugtocht zijn wij bij een tussenstation uitgestapt en hebben daar op het terras in de zon genoten van de Matterhorn. Eenmaal terug in Zermatt zijn wij vanaf de bergbaan teruggelopen naar het station en onderweg het centrum bekeken.

p8070044

Ma 08-08-2016 t/m Di 09-08-2016
Gisteren nog een dag in het zwembad doorgebracht, het was 30gr en prima weer om te zwemmen! Vandaag was de temperatuur een stuk lager en bewolkt, we zijn naar Sion gegaan (de hoofdstad van Wallis). Onderweg zijn wij nog gestopt bij de St-Léonard grotten, waar een groot ondergronds meer is. Met bootjes vaar je door de grotten. Het viel ons wat tegen, binnen 30 minuten sta je weer buiten en er is weinig te zien in de grotten. Snel verder naar Sion, dichtbij het centrum vind je twee kastelen waarvan wij er één bezocht hebben. Een mooie wandeling vanaf het Centrum van Sion brengt je naar de top van een heuvel waar één van de Kastelen en een kerk staat. Verder heb je hier een prima uitzicht over Sion, gelegen tussen twee bergen.
Morgen gaat de reis verder richting Zuid-Frankrijk.

p8090162

 

Wo 10-08-2016 t/m Vr 12-08-2016
Rond 8:00 uur zijn wij vanmorgen vertrokken, de route ging over de Simplon pas (Zwitserse en Italiaanse Alpen) richting Genova in Italië. Via de kustlijn zijn wij verder gereden naar Nice, even boven Nice in Cagnes sur mer hebben wij een leuke camping gevonden. Het was een prachtige route vandaag, door de Alpen en langs de Riviera, ongeveer 550km.
Donderdag een dagje strand gedaan en op vrijdag naar Cannes geweest. Cannes ligt op ongeveer 30 km rijden van onze camping. We hebben hier een wandeling langs de boulevard gemaakt. Vele dure auto’s en luxe winkels zijn er in Cannes te vinden. We zijn onze wandeling begonnen bij het gebouw van het Cannes filmfestival, wat een beetje tegen viel in het echt. Ongeveer 3 km langs de boulevard gelopen en via de zijstraatjes weer teruggelopen naar onze auto.

 

Za 13-08-2016 t/m Ma 14-08-2016
Gisteren een dagje naar het strand geweest en op Zondag zijn wij naar Saint Paul du Vence geweest. Hier hebben we een wandeling gemaakt langs de vele kunst galerieën en winkeltjes. Maandags hebben wij een rondrit gemaakt van Cagnes Sur Mer naar Grasse en via Tourettes sur Loupe en Vence weer terug naar de camping. Grasse is een middeleeuws stadje wat tegenwoordig vooral bekend om de parfumindustrie. Het viel ons een beetje tegen, vele leegstaande winkels en zeer toeristisch. Daarentegen was Tourettes sur Loupe zeer verrassend, een pittoresk dorpje op een heuvel met leuke winkeltjes en nagenoeg geen toesisten. Op de namiddag lekker op het strand gelegen.

p8140218

 

Di 15-08-2016 t/m Do 18-08-2016
Dinsdag zijn wij naar Marineland (vlakbij Antibes) geweest. Dit is een attractiepark/dierentuin met orka’s/dolfijnen en walrussen als thema. Het park bestaat uit twee gedeeltes, het eerste is de dierentuin en het tweede gedeelte is het lagoon gedeelte. Hier kun je zwemmen naast dieren als dolfijnen, zee-schilpadden en haaien. Wij hebben nog een extra excursie “swimming with the dolphins” geboekt. Tijdens deze excursie hadden de mogelijkheid om samen bij de dolfijnen in het water te zijn en om ze aan te raken, een zeer bijzondere ervaring. De rest van de dag hebben wij nog een orka show gezien en wat gezwommen in de lagoon.
Woensdags hebben wij Nice bezocht. Aan het begin van de boulevard hebben wij de auto geparkeerd en hiervandaan een mooi wandeling gemaakt naar het historische centrum van Nice. Tijdens onze wandeling liepen wij over de Rue de Anglais waar op 14-juli 2016 een aanslag gepleegd is en minstens 85 mensen zijn omgekomen. Er lag een enorme bloemen regen en een berg knuffels, erg indrukwekkend om te zien en vreselijk om te realiseren wat hier een maand geleden gebeurd is.
Het historische centrum van Nice is gezellige en doet zuid Europeaans aan, het doet ons denken aan de nauwe straatjes van Napels.

Vr 19-08-2016 t/m Vr 26-08-2016
De laatste week van onze vakantie hebben wij doorgebracht op een stadscamping in Parijs, gelegen aan de Seine. De camping ligt in prachtig park en een metrostation is in de buurt. Tijdens deze week hebben wij o.a. : Sacre Coeur, Mon matre, Arc de Triomph, Champs elysee, Place de la Concorde, Eiffel tower, Notre Dame & de Catacombs van Parijs bezocht.

Daarnaast zijn wij nog een dagje naar Disneyland Paris geweest en hebben het Paleis van Versailles bezocht.

frankrijk-zwitserland-vakantie-2016-aug-fujifilm-neopan-100-minoltacle-129

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.