Edinburgh – Scotland/England vakantie 2016

Wo 19-10-2016

Vanmorgen vroeg opgestaan voor onze vlucht om 7:10 uur naar Edinburgh. Na een vlucht van één uur en vijftien minuten zijn wij aangekomen op Edinburgh airport. Vanaf de airport zijn wij met de Airlink 100 bus in een half uur naar het centrum van Edinburgh gereden, hier vandaan was het nog 15 minuten lopen naar ons hotel (DoubleTree Hilton). Na een ontbijt in de stad konden we inchecken en toen eerst even uitgerust op de kamer. We hebben een prachtige kamer op de 4e etage met uitzicht op Edinburgh Castle. Rond het middaguur zijn wij de stad ingegaan. Op loopafstand ligt het nieuwe centrum van Edinburgh. Na een wandeling van een paar uren zijn wij langs Edinburgh castle en het oude centrum teruggelopen naar ons Hotel. Edinburgh is een leuke, karakteristieke oude stad. Alles wat we verwacht hadden van een Schotse stad!

edinburgh

Do 20-10-2016

Na het ontbijt zijn wij naar het Edinburgh Castle gegaan en hebben het kasteel bezocht. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de verschillende musea zijn o.a. de kroonjuwelen van de koning te vinden, voor de rest viel het ons een beetje tegen. Vanaf het kasteel zijn wij over High street naar “Real Mary Kings Close” gelopen. Hier kun je tijdens een rondleiding ervaren hoe het level er 200-400 jaar geleden uitzag in Edinburgh, erg leuk om te ervaren. Op het einde van High street zijn wij naar het nieuwe gedeelte van Edinburgh gelopen en vervolgens weer terug naar het hotel.

edinburgh-castle

Vr 21-10-2016

Vandaag hebben wij een tour gemaakt met “Heart of Scotland Tours”, om 9:00 uur is de tour gestart vanaf Princess street in Edinburgh. We hadden een echte Scott als tour guide en onze eerste stop was bij de Forth Rail Bridge. Vervolgens zijn wij naar Dunfermline Abbey gegaan, de laatste rustplaats van King Robert the Bruce. De Abbey was echt geweldig om te bezoeken, het schijnt ook een van de grootste en mooiste van heel Scotland te zijn. Na ongeveer een uur zijn wij verder gereden naar de universiteit stad St Andrews. Hier hebben wij een mooie wandeling gemaakt langs het kasteel, de kathedraal en via het oude centrum terug naar de Haven. In de haven zijn wij weer op de bus gestapt en doorgereden naar het vissersdorpje Anstruther. Een klein pittoresk vissersdorpje aan de Noordzee. De laatste stop was het strand van Elie, waar we nog wat mooie foto’s van de zonsondergang konden maken. Na een voldane dag waren wij rond 21:00 uur terug in het hotel.

scotland-noordzee

Za 22-10-2016

Vandaag hebben wij nog een tour gemaakt met Heart of Scotland tours naar Hadrian’s wall in Engeland. De eerste stop was bij Rosslyn Chapel, bekend van de Davinci Code. Een prachtige kerk! Nadat we hier een uurtje hebben rondgelopen zijn wij verder gereden naar een klein dorpje in de buurt van de Engelse grens, Melrose. Hier hebben wij geluncht en Melrose Abby bezocht. Vanuit hier doorgereden naar Hadrian’s wall in Engeland. Een muur dwars door Engeland van de Atlantische oceaan naar de Noordzee gebouwd door de Romeinen. Wij zijn gestopt bij een fort gebouwd tegen Hadrian’s wall op een heuvel. Je kon hier vrij rondlopen tussen de resten van het fort om zo een goede indruk te krijgen hoe het er ooit heeft uitgezien. Wederom hebben wij het vandaag super getroffen met het weer, nagenoeg droog en zo nu en dan de zon. Ook vandaag was een erg leuke en ontspannen tour. Morgen weer naar huis na 4 prachtige dagen in Scotland!

hadrians-wall

 

YouTube film:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.