Zee aquarium – Aqua Medic Magnifica 100 Cf Wit – Deel 2

<—- Terug naar deel 1….

Vandaag 25kg levend steen (Fuji Islands) opgehaald en in het aquarium geplaatst. Het was even puzzelen maar uiteindelijk best tevreden met het eindresultaat. Stenen zagen er mooi uit, erg poreus en hier en daar zelfs een spons en of stukje koraal zichtbaar. Afwachten wat de komende dagen tevoorschijn komt uit de gaatjes in de stenen.

WP_20150110_13_23_37_Pro

WP_20150110_15_42_29_Pro

Daarnaast heb ik nog een Aqua Medic Ocean Light LED control en een Aqua Medic ECOdrift 8.0 current pump gekocht. De Ecodrift heb ik aan de zijkant van de overloop bevestigd, met een magneet kun je deze eenvoudig bevestigen. Bij de pomp zit een bedieningspaneel waar je verschillende programma’s kunt instellen en stromings-kracht. Daarnaast wordt zelfs een licht sonde geleverd waarmee de pomp deels uitgeschakeld kan worden als het licht uitgaat.

1

Update 23-01-2015:

Inmiddels heb ik de stormpomp verplaats naar de linker kant van het aquarium en aan het raam bevestigd. De bevestiging aan de overloop gaf toch extra resonantie waardoor de pomp waarneembaar te horen was. Nu de pomp aan het glas bevestigd is hoor ik hem alleen nog als de pomp op volle kracht staat. De algen groei is inmiddels goed op gang gekomen, om de dag verwijder ik de meeste algen van de stenen en dagelijks moet ik de afschuimer reinigen.

7-3-2015 18-10-23

WP_20150123_10_08_16_Pro

Update 01-02-2015:

Vandaag de waterwaardes gemeten en deze waren prima, nitriet zeer laag. De bruine algen lijken in de laatste week ook wat te zijn afgenomen en heb daarom besloten om het grind op de bodem aan te brengen. Verder heb ik mijn eerste schoonmaak ploeg ingezet om de bodem en stenen te reinigen:

1 x Salarias fasciatus, algeneter

2 x Valenciennea puellaris, zandhapper

1 x Buccinulum corneum slak

3 x steen slak

De eerste dagen waren de vissen erg schuw en zaten ze voornamelijk onder en achter de stenen maar na een paar dagen zijn met name de zandhappers erg actief bezig om het grind te reinigen. In dit stadium verschoon ik de eiwit afschuimer soms 2 maal per dag.

Screen Shot 2015-02-01 at 11.38.02 Screen Shot 2015-02-01 at 11.37.53

Update 07-03-2015:

De water waters zijn inmiddels stabiel en de bruine algen fase is voorbij, de eerste groene algen zijn inmiddels zichtbaar. Vandaag heb ik mijn bak uitgebreid met twee soorten koraal (o.a.  Anemoon) en met twee Anemoon/Clown visjes (Amphiprion Ocellaris).

Update begin 2016
Helaas is het mij niet gelukt om het zee-aquarium stabiel te krijgen. Ik kreeg veel last van rode vlap en later bruine algen. Hierdoor is het merendeel van mijn koralen en vissen doodgegaan. Na een klein jaar heb ik besloten om ermee te stoppen en een tropisch aquarium te starten. Ik had te weinig tijd om het zee-aquarium te onderhouden. Inmiddels draait het tropische aquarium stabiel, het vissenbestand bestaat uit verschillende soorten Cichliden & Red parrots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.