Oostenrijk / Zwitserland vakantie 2014

Vrijdag 11-07-14 & zaterdag 12-07-14

Gisteravond zijn wij vertrokken naar Zwitserland. Het plan was om naar een camping in de bergen te gaan alleen het weer was zo slecht dat wij in Duitsland besloten hebben om door te rijden naar een laag gelegen camping in zuid Zwitserland tegen de grens van Italië. Dit was een goede beslissing, het weer is hier een stuk beter. Rond het middaguur zijn wij aangekomen op een kleine camping in Aquarossa de camping grenst aan een rivier in een dal. De rest van de dag hebben wij uitgerust en bij de rivier gezeten. Na een goed nachtrust zijn wij zaterdag naar Lugarno gegaan, een plaats aan Lago Maiorre. Hier zijn wij met een treintje de bergen in gegaan waar we van het uitzicht genoten hebben en hebben een mooie wandeling gemaakt. In de middag was het wat bewolkt maar nog prima weer om bij de rivier te genieten.

 

IMG_4629

IMG_4611

Zondag 13-07-14 & Maandag 14-07-14

Vandaag zijn wij naar Splash & Spa (Monte Tamaro) geweest, het modernste termen en spa bad van Europa. Diverse heet waterbaden, meerdere glijbanen en een uitgebreide Spa. We hebben hier heerlijk een dagje genoten en ontspannen. Bij aankomst op de camping, in de namiddag, was het weer omgeslagen en regende het. We konden helaas niet meer bij de rivier zitten en hebben de rest van de dag onder de luifel van de caravan doorgebracht. Op maandag zijn wij een dagje naar Lugano geweest, een mondiaal plaatsje aan het Lugano meer. Luxe merk winkels en dure restaurants langs de boulevard. We hebben hier een mooie wandeling gemaakt en geshopt. In de middag was het weer nog goed genoeg om lekker bij de rivier te kunnen ontspannen.

IMG_4715 IMG_4672

Dinsdag 15-07-14

Vandaag zijn wij een dagje de bergen in geweest bij het Spalsh en Spa zwembad bij Monte Tamaro. Hier gaat een kabelbaan naar 1800 meter hoogte waar je vervolgens kunt rodelen, abseilen en nog verschillende ander bergsporten. De rodelbaan was erg modern en snel, hier zijn wij meerdere malen vanaf gegaan. Verder hebben wij heerlijk gewandeld en van het uitzicht genoten. Het weer was prima en met 32 graden zelfs warm in de bergen.

IMG_4733

Woensdag 16-07-14 & donderdag 17-07-14

Vanmorgen vroeg zijn wij vertrokken richting St.Moritz. Voor ons de mooiste rit die wij ooit gemaakt hebben, 190 km door de Zwitserse alpen. Om bij St.Moritz te kunnen komen moesten wij over de Julier pass met een top van 2300 meter, met de caravan een ware belevenis maar gelukkig kon de auto het aan. Prachtig weer en landschappen onderweg. Na een paar uren rijden zijn wij St.Moritz gepasseerd en verder gereden naar het Maloja meer op ongeveer 1900 meter hoogte. Hier hebben wij een kleine camping direct aan het meer gevonden. Met 30 graden was ook op deze hoogte het weer prima en hebben wij de rest van de dag bij het meer genoten. De dag erna zijn wij naar een thermen bad in de buurt geweest, lekker relaxen.

IMG_4792

 Vrijdag 18-07-14 & Zaterdag 19-07-14

Vanmorgen vroeg zijn wij vertrokken uit Maloja naar Ramsau am Dachstein in Oostenrijk, een rit van 430 kilometer. De eerste 130 kilometer gingen nog door de Zwitserse alpen, waarna wij aankwamen in Oostenrijk. De rust van Zwitserland was voorbij en samen met drommen caravans uit (voornamelijk) Nederland, Duitsland zijn wij verder gereden naar Salzburg. De laatste 50 kilometer gelukkig weer van de snelweg af en door een prachtig landschap naar ons camping op 1000 meter hoogte gereden. Een kleine en eenvoudige camping met Nederlandse eigenaars: http://www.camping-dachstein.at/nl/ Met uitzicht over de bergen en de Dachtstein achter ons.

Zaterdag zijn wij naar Salzburg geweest om te shoppen en we hebben een mooie wandeling door de stad gemaakt. Het weer was met +32gr iets aan de warmer kant maar desalniettemin een hoop van deze prachtige stad gezien.

IMG_4835

Zondag 20-07-14 & Maandag 21-07-14

Vanmorgen vroeg vertrokken naar de Dachstein, rond 8:30 uur zijn we aangekomen en waren toen al niet meer de eersten. Met een grote gondel ga je binnen 5 minuten naar een hoogte van 3000 meter. De Dachstein is een enorme steile en brede rotswand met er achter een gletsjer waar het hele jaar geskied kan worden. Wij hebben een mooie wandeling gemaakt naar 1 van de vele toppen rondom de gletsjer. In de zomer door de sneeuw lopen bij 25 graden! Het was prima weer met goed uitzicht op de omliggende bergen. Maandag zijn wij de hele dag naar een Thermen bad in Bad Mittelberg geweest, een plaatsje aan de andere kant van de Dachstein.

IMG_4894

Dinsdag 22-07-14 & woensdag 23-07-14

Vandaag zijn wij naar Eisriesnwelt geweest in de buurt van Salzburg, dit is de grootste ijsgrot van de wereld. Na een stevig wandeling de bergen in kwamen wij aan bij een klein gondelbaan welk over een afstand van 700 meter 500 meter omhoog ging. Daarna moesten wij nog zo’n 30 minuten lopen om bij de ingang van de grot te komen. Hier werden wij door een gids opgewacht die met ons de grot in ging voor een rondleiding. De grot bevat veel natuurlijke ijssculpturen van 1000de jaren oud. In totaal zijn wij 70 minuten binnen geweest en hebben 1400 traptreden gehad over een afstand van 2 kilometer. De totale lengte van de grot is 42 kilometer! In de regen moesten wij weer terug lopen naar de kabelbaan.

Op woensdag hebben wij de Grosglockern gereden, toen we eenmaal bij de ingang aangekomen waren was het weer slecht. Veel bewolking en regen, omdat het 1 van ons laatste dagen in dit gebied was hebben we er toch voor gekozen om naar boven te rijden. Onderweg konden we niet veel zien en op sommige stukken moesten we zelf 25 km per uur rijden omdat het zicht zo slecht was. Eenmaal boven bij de gletsjer was het weer iets beter geworden. 30 jaar geleden was de gletsjer nog een stuk groter, de gletsjer is door de opwarming van de aarde aanzienlijk kleiner geworden. Erg jammer om te zien maar alsnog zeer imposant. Op de terugweg was het weer volledig opgeklaard en hebben wij regelmatig een stop gemaakt om van het uitzicht te genieten.

IMG_4985

Donderdag 24-07-14 & vrijdag 25-07-14

Vandaag zijn wij naar de Rittesberg gegaan om te rodelen. De Rittesberg ligt vlak bij onze camping , ongeveer 3 kilometer.

Na een aantal malen te hebben gerodeld zijn wij met de kabelbaan naar boven gegaan voor een lekkere lunch en een mooie wandeling. De volgende dag zijn wij veder gereden naar onze laatste camping van deze vakantie bij de meer in Kramsach. We hebben hier een mooi plaats op een kleine terrassen camping met uitzicht op de bergen.

IMG_5034

Zaterdag 26-07-14 t/m vrijdag 01-08-14

De laatste dagen hebben wij lekker rustig aan gedaan, gezwommen bij het plaatselijke meer en nog een dag naar Munchen geweest. Na drie weken weer terug gegaan naar huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.