Barcelona – Sitges – Spanje

27-04-2014
Dit jaar zijn wij in de mei vakantie naar Spanje geweest, Sitges. Ongeveer 40 kilometer onder Barcelona ligt het niet zo toeristische Sitges (tenminste in de Mei vakantie niet). We hadden een mooi Hotel (Best Western) aan de boulevard tegen over het strand. Vandaag zij wij een dagje naar Montserrat geweest, Montserrat is een berg op zo’n 40 kilometer ten noordoosten van Barcelona. Met de auto kun je bijna tot aan de top van de berg rijden waar het klooster van Montserrat staat. Het Klooster van Montserrat bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg. Het staat bekend als bedevaartsoord. Omdat het vandaag zondag is waren wij niet de enige bezoeker van het klooster, samen met duizenden ander toeristen hebben wij een het klooster bezocht. In de kerk van het klooster was een mis en toegang was niet meer mogelijk. Door een raam hebben wij een blik kunnen werpen, maar de zwarte Madonna waarom de kerk bekend staat konden wij niet bezichtigen. Om het massa toerisme te ontvluchten zijn wij met een treintje verder de berg opgegaan helemaal tot aan de top. Hier hebben wij een mooie wandeling gemaakt en was het uitzicht op de vreemde, bijna buitenaardse, rotspartijen prachtig!
Screen Shot 2014-05-16 at 08.56.28

29-04-2014
Vandaag zijn wij naar Barcelona gegaan, in Sitges hebben wij de trein genomen naar Barcelona. Vanaf het centraal station in Barcelona zijn wij naar de Ramblas gegaan. Hier hebben wij een mooie wandeling gemaakt in de zijstraten van de Ramblas tot aan de haven van Barcelona. Onderweg hebben wij de Kathedraal van Barcelona bezocht. Bij het plein waar het beeld van Columbus staat hebben wij de metro genomen naar de Sagrada Família. De kerk van Gaudie is nog steeds in aanbouw. Het is mogelijk om naar binnen te gaan en met de lift omhoog te gaan in een van de kerktorens. Er stond vrij lange rij om een kaartje te kopen en wij hadden geen zin om lang te moeten wachten. In plaats van de bezichtiging van de kerk zijn wij op een terrasje gaan zitten om van het uitzicht te genieten. Vanuit hier zijn wij weer terug gegaan naar het Centraal station om vervolgens met de trein terug te gaan naar Sitges.

Screen Shot 2014-05-16 at 08.57.35
01-05-2014
Na het ontbijt zijn wij naar het aquarium (http://www.aquariumbcn.com/) in Barcelona gegaan. Aan het strand van Barcelona op een soort eiland is staat het aquarium naast een groot winkelcentrum. Wij waren mooi op tijd, gelukkig nog geen rij voor de kassa. Met een entree van 20 euro per persoon waren de verwachtingen hoog. Na een aantal kleine aquariums met vissen uit de middellandse zee kwamen wij uit bij het grote aquarium. Een enorm groot rond aquarium waar je door een tunnel onderdoor kon lopen (80 meter lang). In het aquarium zaten veel grote haaien en tonijn. Eenmaal door de tunnel hadden wij nog wel meer verwacht, zeker voor de hoge entreeprijs, maar we stonden na een uurtje alweer buiten. Een beetje verbaasd zijn wij weer weggegaan. Voor het geld niet echt een aanrader. Na nog wat te hebben gewinkeld zijn wij weer terug gereden naar Sitges om de rest van de middag op het strand door te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.