Italie – Lago del Eldine – Milaan – Dag 22 t/m 28 – 2013

  • Dag 22 09-08-13

Vandaag was het weer tijd om verder te rijden. Het doel was cinque Terre, aan de kust in Noord Italie. We hadden een mooie kleine camping aan zee opgezocht, achteraf was dit niet zo slimme keuze. Aangekomen in het dorpje waar de camping was moesten we via een smalle kustweg verder rijden. Eén richtings-tunnels brachten ons bij de kleine camping, eenmaal met de auto op het terrein bleek dat de camping vol was. Echter het parkeerterrein was zo klein en vol dat wij onmogelijk ons caravan (welke voor de helft nog op de doorgaande weg stond) nog konden keren. Al snel raakte het verkeer verstopt en de Italianen oververhit. De camping eigenaar en een paar gasten hebben ons geholpen om de caravan te ontkoppelen en te keren. Vervolgens konden wij weer verder rijden. Omdat het in het hele gebied vrij druk was hebben wij besloten om verder te rijden naar de meren bij Milan. Daar hebben wij een prachtig mooie camping (en plaats met uitzicht op het meer) gevonden aan het niet zo toeristische meer Lago del Eldine (camping La Tartufaia).

lago

  • Dag 23 en 24  10 en 11-08-13

Vanmorgen hebben wij Bergamo bezocht, het oude stadscentrum. Via een kleine kronkel weg is het mogelijk om helemaal naar het hart van het oude stadscentrum te rijden, welke gelegen is boven op een heuvel midden in de stad Bergamo. Daar hebben wij een mooie wandeling gemaakt. Op enkele punten van de wandeling hadden wij een prachtig uitzicht op Bergamo. Verder hebben wij de twee kerken gelegen aan het grootste plein van het oude stadscentrum bezocht. De rest van de dag hebben wij bij het zwembad uitgerust. De volgende dag hebben wij met een waterfiets op het meer doorgebracht.

bergamo

 

  • Dag 25 en 26  12 en 13-08-13

Vandaag zijn wij naar de dierentuin (Le Cornelle) geweest, op ongeveer 40 kilometer rijden vanaf onze camping. Het was een middel grote dierentuin en mooi aangelegd. Er was ook een grote verscheidenheid aan dieren. Na een paar uren wandelen door de dierentuin zijn wij weer terug naar de camping gegaan. De dag erna hebben wij gewinkeld in Milaan.

 

  • Dag 27 en 28  14 en 15-08-13

Vanmorgen zijn wij opgestaan met regen en de voorspellingen voor de rest van de dag beloofden ook niet veel goeds. Omdat we al bijna  weken op vakantie waren hebben we toen maar besloten om weer naar huis te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.