Oostenrijk – Wenen – Dag 1 t/m 6 – 2013

  • Dag 1 – 19-07-13 Vertrek

Gisteravond na ons werk zijn wij vertrokken richting Oostenrijk, voor ons de eerste keer om met een caravan op vakantie te gaan. Het idee is om via Wenen naar Karinthie te rijden en vervolgens naar Rome te rijden. Vanuit Rome weer langs de kust terug te rijden. Na 15 uren rijden zijn wij aangekomen op een camping in Tulln (ongeveer 20 km boven Wenen). De rit verliep voorspoedig al was het wel even wennen aan de snelheid van een auto met caravan. In Tulln hebben wij een leuke camping gevonden aan een meer. De camping ligt naast de Donau rivier.

 

  • Dag 2 – 20-07-13 Wenen

Na een goede nacht en een lekker ontbijtje in de zon zijn wij naar Wenen gereden. Ongeveer een half uurtje rijden en we waren in Wenen. We hebben de auto in het hartje van het oude centrum geparkeerd en een mooi wandeling door het centrum gemaakt.  Wenen is een prachtige stad met veel grote oude gebouwen, kerken en prachtige parken.  Het was prachtig weer, dus tijdens de wandeling hebben wij regelmatig even gepauzeerd om een terrasje. In de namiddag zijn wij weer terug naar de camping gegaan en nog een duik genomen in het meer naast onze camping.

Wenen

 

  • Dag 3 en dag 4 – 21 en 22-07-13 EM Honkbal

Vandaag een rustdag gehad, heerlijk de hele dag in het meer gezwommen en een bootje gehuurd. Maandag zijn wij naar het EM Baseball toernooi geweest in Wenen. Dit is een honkbal toernooi waar 6 landen: Ierland, Lithouen, Rusland, Slowakije, Wit Rusland en Oostenrijk aan mee doen. De beste twee landen gaan naar het EK honkbal in 2014. Vandaag waren en drie wedstrijden: 11:00 uur, Lithouen-Wit Rusland om 15:00 uur Ierland-Rusland en om 19:00 uur Slowakije tegen Oostenrijk. Het was prachtig weer en de sfeer was prima. Al met al drie hele mooie wedstrijden gezien. Het EM toernooi is de hele week maar wij gaan alleen morgen nog twee wedstrijden zien en dan weer verder met de vakantie.

EM honkbal

 

  •  Dag 5 en dag 6  23 en 24–07-13 EM Honkbal

Vandaag weer een geweldig leuke dag gehad bij het EM Baseball tournament in Wenen. De wedstrijden waren iets minder spannend dan gisteren maar de sfeer was prima. Van het complete Russische team nog een gesigneerde bal gekregen, onze dag kon niet meer stuk! De andere dag zijn wij verder gereden naar Villach, in Karinthie. We hebben daar een mooi camping gevonden aan de rand van de bergen met een prachtig uitzicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.