Oostenrijk – Faak am See – Karinthie – Dag 7 t/m 12 – 2013

  • Dag 7 en 8 25 en 26-07-13

Vanmorgen eerst de omgeving verkend, allereerst hebben wij kasteel Landskron bezocht. Een klein kasteel op een 400 meter hoge heuvel, het uitzicht was prachtig alleen het slot zelf stelde niet heel veel voor. Daarna hebben wij nog nog boodschappen in Villach gedaan. De rest van de dag hebben wij uitgerust en wat gezwommen in het zwembad op de camping.

De dag erna heb ik een duo sprong gemaakt met een paraglider. In de buurt van de camping kun je met een kabelbaan de Bergen in tot een hoogte van 2200 meter. Hier vandaan is het mogelijk om samen met een ervaren iemand een duo vlucht met een paraglider te maken. Een onvergetelijke ervaring. De vlucht duurde ongeveer 25 minuten waarvan ik zelf 10 minuten boven het meer mocht vliegen. In de middag zijn wij naar thermen bad Villach geweest, een prachtig mooi wellness en spa centrum. Hier hebben wij nog een ontspannen middag gehad.

 villach

  • Dag 9 en 10  27 en 28-07-13

Vandaag zijn wij de Bergen in geweest om te rodelen. Ongeveer 40 kilometer van onze camping ligt Nassfeld waar je met een kabelbaan naar 2200 meter hoogte gaat. Hier ligt een van de mooiste zomer rodelbanen van zuid Oostenrijk. Wij zijn drie keer met de rodelbaan naar beneden geweest. Na het rodelen hebben wij nog wat gewandeld en gegeten op het hoogste punt van de berg. Boven op de berg was er genoeg te doen voor kinderen en het uitzicht was prachtig.

De volgende dag zijn wij naar obir tropstein grotten geweest, een druipsteen grot vlakbij de Sloveense grens in een natuurgebied. In het dorp onder aan de berg moesten wij tickets kopen en met een bus werden wij vervolgens naar de ingang van de grot gebracht op 1000 meter hoogte. De rondleiding door de grot duurde ongeveer 60 minuten. De in de grot waren een aantal plaatsen de moeite waard om te zien maar het was zeker niet de mooiste grot welke wij ooit gezien hebben.

nassfeld

  • Dag 11 en 12 29 en 30-07-13

Vanmorgen zijn wij naar Klagenfurt geweest, ongeveer 30 kilometer van onze camping. Een leuk stadje maar niks bijzonders. Wel hebben wij er nog even leuk gewinkeld en op het terras gezeten. In de middag hadden we voor het eerst regen van deze vakantie en hebben wij de middag gezellig in de caravan doorgebracht. De volgende dag zijn wij weer naar het thermen bad in Villach gegaan en hebben daar de middag in het zwembad doorgebracht. In de avond hebben wij onze spullen ingepakt en zijn om 21:00 uur vertrokken richting Rome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.