Italie – Rome – Dag 13 t/m 21 – 2013

  • Dag 13 en 14 31-07-13 en 01-08-13

Vanaf onze vorige camping was Rome nog 780 km rijden en vanmorgen om 9:00 uur zijn wij aangekomen bij de Happy camping aan de rand van Rome. Er waren nog genoeg plekken vrij dus we konden uitzoeken. Omdat we de afgelopen nacht hadden doorgereden waren we best wel moe en hebben de rest van deze dag bij het zwembad doorgebracht. Donderdagmorgen ben ik vroeg vertrokken om een Ostia Antica te bezoeken. Een paar jaar geleden zijn wij hier ook al eens geweest maar hebben toen lang niet alles bekeken. Ostia Antica is een hele grote opgraving van een Romeinse havenstad. Na een wandeling van vijf uren had ik het meeste wel gezien. Moe maar voldaan ben ik weer terug naar de camping gegaan om nog een frisse duik in het zwembad te nemen.

ostia antica

 

  • Dag 15 en 16  02 en 03-08-13

Vandaag hebben wij de Metro naar Spagna genomen en vandaar uit een rondje door Rome gelopen. Wat gewinkeld en onderweg lekkere koffie gedronken. Bij piazza Navonna zijn wij weer terug gelopen en zijn bij Spagna weer met de metro terug naar de camping gegaan. In de ochtend was het nog lekker rustig in Rome maar na het middag uur werd het een stuk drukker met grote groepen toeristen. Zaterdag zijn wij nogmaals met de metro naar Rome gegaan, deze keer zijn wij bij station San Giovannie uitgestapt en hebben daar de Dom bezichtigd. Daarna zijn wij verder gelopen naar het Terme Di Caracalla. Dit is een groot badhuis uit de Romeinse periode. Omdat niet 1 van de bekendste highlights van Rome is waren er nagenoeg geen toeristen. We hebben het badhuis bezichtigd en zijn toen verder gelopen naar het Colloseum. Hier was het inmiddels al goed druk geworden. Na nog wat foto’s van het Colloseum zijn wij hier weer op de metro gestapt, terug naar de camping.

dom rome

 

  • Dag 17 en 18  04 en 05-08-13

Vanmorgen zijn wij de dag gestart bij het zwembad, rond een uur of 4 zijn wij de stad in gegaan. Bij station Spagna zijn wij uitgestapt en hebben vanuit daar een mooie wandeling naar Piazza Navonna gemaakt. In 1 van de zijstraatjes hebben wij bij een klein restaurantje heerlijk gedineerd. Een paar jaar geleden waren wij ook al bij dit restaurantje. Na het diner was er een optreden van een straatartiest op het piazza Navonna waar wij nog even  bij hebben staan kijken. Daarna zijn wij verder gelopen naar Piazza Venezia, inmiddels was het donker geworden en konden we in het donker van een verlicht forum en colloseum genieten. Rond middernacht waren wij weer op de camping. De volgende dag was voor een ons een rustdag en hebben wij de hele dag bij het zwembad doorgebracht.

rome2

 

  • Dag 19 en 20  06 en 07-08-13

Vandaag zijn wij naar het Rainbow Magicland pretpark geweest. Het was warm vandaag maar gelukkig waren en genoeg attracties met water. Het pretpark ligt ongeveer 50 kilometer buiten Rome richting Napels en kan makkelijk in een dag bezocht worden. Ondanks dat het nu hoogseizoen is en heel Italie nu vakantie heeft was het niet erg druk in het pretpark. Het voordeel was dat wij niet erg lang hoefden te wachten voor de attracties en meerdere keren achter elkaar konden gaan. In de namiddag hebben wij nog even gewinkeld in het naast gelegen outlet centrum. De volgende dag zijn wij in de ochtend naar San sebastion catabombes in Rome geweest. Een jaar of 7 geleden hadden wij deze ook al eens bezocht en vonden wij dit toen de mooiste catacombe van heel Rome. Helaas was de rondleiding deze keer een teleurstelling. Mede door de hoeveelheid toeristen die de catacombe  nu ook ontdekt hadden was de rondeleiding zeer kort en de mooiste plekken van de Catacombe werden overgeslagen. Wellicht hadden wij ook niet terug moeten gaan voor een tweede keer. Jammer om te zien dat tegenwoordig de catacombes zeer toeristisch ingesteld zijn in tegenstelling tot een aantal jaren geleden.

rainbow magicland

 

  • Dag 21 en 22  08 en 09-08-13

Vandaag zijn wij naar Necropoli in Cerveteri (60 kilometer buiten Rome) geweest, een opgraving van Etruskische graftombes. Dit complex is 1 van de grootste in Italie en beslaat ongeveer 10ha. De graftombes zijn 2500-2800 jaar oud, enkele graftombes zijn nog mooi versierd en goed bewaard gebleven. Het is mogelijk om vrij op het terrein rond te lopen en in de graftombes te gaan.  Sommige graftombes zitten die onder de grond en zijn toegankelijk met een trap.  We hebben hier een paar uren gewandeld en vonden het zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.