Dakar Challenge 2012 – Laatste dagen….

Vanmorgen vroeg zijn wij opgehaald door iemand van ons goede doel in een grote 4×4. Alle spullen op het dak en samen met een ander team vertrokken richting Fatoto in oost Gambia. Het was 450 kilometer over deels goede wegen en deels zeer slechte zand wegen, in totaal hebben we er 9 uren over gedaan. Bij aankomst in Fatoto werden we opgewacht door de familie van de chauffeur. De komende twee nachten is de lemen hut in een klein Afrikaans dorpje onze slaapplaats. De dag erna hebben wij alle goede doelen bezocht van de stichting Tonnie van Turnhout. We hebben o.a. verschillende waterputten, twee scholen en een kliniek bezocht. Bij de kliniek hebben wij nog een aantal dozen met goederen afgeleverd die wij vanuit Nederland hadden meegenomen. ’s Avonds hebben wij met z’n allen uit 1 pan gegeten waarbij wij een lepel kregen maar de inwoners zelf met de handen aten, wel even wennen. De voorzieningen in het dorp waren erg basic en we moesten buiten op een soort veranda slapen. De inwoners waren erg vriendelijk en blij met onze komst en hebben van deze paar dagen een onvergetelijke ervaring gemaakt. Op woensdag zijn wij weer terug gereden naar Banjul.

De laatste dagen hebben wij op het strand en bij het hotel door gebracht, lekker uitrusten en bijkomen van deze onvergetelijke ervaring. Op zaterdagavond, na precies een maand, zijn wij weer terug gevlogen naar Nederland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.