Dakar Challenge 2012 – Dag 7 & 8

Vandaag een rustdag, eindelijk even bijkomen. In de ochtend ben ik voor het hotel gaan zitten op een bankje en ben daar in de middag pas weer vanaf gekomen. Heerlijk genieten van de zon, koffie drinken. In de middag hebben wij nog een grote zandduin in de buurt van ons hotel beklommen om de zonsondergang te zien. Helaas was de beklimming zwaarder dan gedacht, begon het te regen en ging de zon halverwege de beklimming al onder. Op drie kwart van de beklimming moesten wij noodgedwongen weer terug keren.  Erg jammer maar desondanks toch enorm genoten van het uitzicht. Morgen gaan wij met een andere groep verder richting Zagora.

Lekker uitgerust zijn wij een dag later op weg gegaan met een nieuwe groep, team Bartlehiem, team Lochem en team zebra2dakar. Deze hadden wij tijdens de rustdag ontmoet en toen was er direct al een klik. In totaal moesten wij vandaag 450 kilometer afleggen van Megazzu naar Zagora, de avond ervoor hadden we al een mooie route uitgestippeld. Op de helft van de route zijn wij de weg afgegaan om toch nog een beetje het off the road gevoel te krijgen. Helaas liepen wij na een kilometer of 10 zo vast dat terug keren de enige optie was. De zebra combo moesten wij meerdere malen uit het zand duwen. Toch geprobeerd maar zonder 4×4 helaas niet mogelijk. Rond 21:00 uur kwamen wij in Zagora aan waar wij eerst nog bij een groot hotel bier gekocht hebben. Drank is hier in de winkels niet te koop omdat dit verboden is. Op de camping was het erg gezellig en zijn wij tot de kleine uurtjes door gegaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.