Dakar Challenge 2012 – Dag 5

Vanmorgen al vroeg vertrokken met als doel om eerst onze auto te laten repareren. Na gisteren hadden we nog steeds last van veel diesel verlies en snel oplopende temperatuur van de motor. Vanuit Fez zijn wij naar Sefrou gereden waar wij de auto bij een kleine garage hebben neergezet. Al snel stonden er vier Marokkanen om de auto heen en begonnen ze onze auto uit elkaar te halen. De visco koppeling was stuk waardoor de ventilator niet werkte en de motor te snel heet werd, gevolg hiervan was dat de injectors steeds stuk gingen. Drie uren laten en 160 euro lichter was onze Mercedes weer als nieuw. Iets wat in Nederland nooit voor deze prijs gelukt was. Na een laatste proefrit van onze monteur hebben we onze reis voortgezet richting Arfoud Aan het einde van de rit vonden we nog aansluiting van een aantal andere teams. Vandaag was ook de dag dat er gekozen kon worden voor een bergpas, waar wij voor de makkelijke route gekozen hebben. Deze was zeker niet minder nooit en het belangrijkste, onze auto is weer gerepareerd. Eenmaal op de camping aangekomen hoorde wij dat de groene kever boven op de bergpas pech heeft gekregen. We hopen morgen weer aansluiting met hun te vinden. Vandaag in totaal 400 kilometer afgelegd in een kleine 13 uren. De camping is geweldig, in Arfoud. Een oase in de woestijn met de tenten tussen de palm boven, een zwarte hemel vol sterren en genoeg gezelligheid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.