Dakar Challenge 2012 – Dag 4

Om 7:00 uur zijn wij vandaag in colonne vertrokken richten de boot naar Tanger. Het inladen van de boot verliep voorspoedig. Rond 10:00 uur waren wij al in Marokko, de douane was een ambtelijke molen waar wij ruim twee uren kwijt zijn geraakt om de juiste papieren in te vullen en om alle stempels te verzamelen. Tegen het middag uur dan eindelijk vertrokken voor een rit van 400 kilometer door het binnenland van Marokko. Samen met team kever, de gele koets , de facebus en de roze Mercedes zijn wij verder gereden. De etappe bleek een zware te zijn voor onze Mercedes. Al snel kregen wij problemen met onze koeling en raakte de motor oververhit. Snel de auto in de berm geparkeerd, maar het was al te laat. Met grof geweld, hoop stoom en rook kwam alle koelvloeistof eruit. Als dat niet erg genoeg was spoot er ook nog diesel uit de injectie. Na een lapmiddel verder gereden naar de eerste garage die wij tegen kwamen. Gelukkig is Marokko het land van de Mercedes en was het probleem snel verholpen. Tijdens de reparatie belande een van de andere teams nog in de berm en sloeg bijna over de kop. Een voorbij rijdende 4×4 heeft hun er weer uit gesleept. Na de nodige actie hebben wij onze reis voortgezet naar de eind bestemming, Fez. Al met al vandaag 15 uren onderweg geweest voordat we de camping gevonden hadden. Daar bleek dat onze Mercedes wederom veel diesel verloor. We hebben de tent maar opgezet en zijn helemaal kapot op bed gegaan. Morgen maar zien hoe we de Mercedes kunnen laten maken. Het was een geweldige maar zeer zware dag.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.