Dakar Challenge 2012 – Dag 17 & 18

Vanmorgen vroeg opgestaan om richting Nouakchott te rijden over het strand. Het eerste stuk om het strand op te rijden was lastig en daar liepen wij dan ook vast met onze auto. Een 4×4 had ons er al snel weer uitgetrokken en konden we verder rijden. Een prachtig stuk strand van 50 kilometer en daarna nog 100 over een normale weg. We hebben gekampeerd op een kleine camping aan het strand. Een mooie baai waar wij nog lekker gezwommen hebben om wat af te koelen.

De volgende dag zijn wij om 6:30 uur al opgestaan om richting Senegal te rijden. De rit was zwaar over onverharde wegen met enorme putholes en een temperatuur van dik over de 40 graden. Bij de grens van Senegal hebben wij ongeveer 5 uren gestaan om al het papierwerk te regelen. Daarna was het nog een uurtje rijden naar St. Louis waar wij op de Zebrabar camping aan de rivier gestaan hebben. Een mooie camping met goede voorzieningen, lekker eten en eindelijk weer eens een koud biertje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.