Dakar Challenge 2012 – Dag 15 & 16

Vandaag hebben wij 300 kilometer afgelegd naar het Nationale park van Mauritanië, Banc d’aruin de National waarvan de laatste 50 kilometer off the road. We hadden een prachtig mooi plaatsje aan het strand om te overnachten, maar wel zonder enige voorzieningen. S ‘avonds nog een lekkere duik in de zee genomen. De dag erna was onze eerst volledige dag door het natuurpark van Mauritanië, off the road! Het was een slagveld voor onze auto’s. In totaal hebben we 150 kilometer gereden in 12 uren tijd. In groepen van 5 auto’s zijn wij door het park gereden. Om de kilometer stond er een auto vast in het zand en moesten we graven en duwen. Eén auto reed zijn radiator stuk en een ander de leiding van de stuurbekrachtiging. We hebben we super genoten en het was geweldig om off the road te rijden met een gewone auto.  In de avond hebben wij op een camping overnacht aan het strand. Helaas geen sanitaire voorzieningen hier maar wel een prachtige mooi plekje. Hier hebben wij in de open lucht geslapen onder een prachtig mooie sterrenhemel!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.