Dakar Challenge 2012 – Dag 13 & 14

Vandaag was een lange en saaie rit van 600 kilometer dwars door de woestijn van Laayoune naar Dakhla. Onderweg nog gestopt voor een lunch en bij een klein vissers dropje verder was er niet veel te zien. In de avond een matige camping vlak voor Dakhla gevonden. S ‘avonds zijn wij Dakhla nog in geweest om met z’n alleen een hapje te eten.

De andere dag alweer vroeg vertrokken, vandaag staat de grensovergang met Mauritanië op het programma. Eerst nog 250 kilometer door de woestijn gereden voordat we bij de grens van Marokko waren. Hier zijn wij 3,5 uren bezig geweest om het land uit te komen waarna je  5 kilometer door niemandsland moet rijden om bij de grens van Mauritanië te komen. Een verschrikkelijk gebied zonder wegen, vuilnis langs de kant zover je kunt zien en het dient als auto kerkhof. Omdat het een stuk niemandsland is worden hier de voertuigen uit zowel Marokko als uit Mauritanië gedumpt. Ook hier hebben we een dikke drie uren gestaan voordat we Mauritanië binnen konden. Daarna nog 50 kilometer gereden naar Nouadhibou in Mauritanië. Op de camping stonden nog mannen van Mammoet (sloop bedrijf uit Nederland) die gehoor hadden dat wij zouden aankomen. Zij hadden hun vriescellen leeg gemaakt en stonden frikadellen en kroketten te bakken, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.