Dakar Challenge 2012 – Dag 1

Na een jaar voorbereiding was vandaag eindelijk de dag dat we getart zijn met de Dakar challenge! Vanmorgen vroeg vertrokken richten Havelte om de Mercedes op te halen en vandaar uit verder naar Amsterdam. De start van de Dakar challenge 2012 was dit jaar vanaf hetCafé Noorderlicht in Amsterdam in de Havens van Amsterdam. Familie en vrienden waren mee om ons uit te zwaaien. Het afscheid was moeilijk.
Om 11:00 uur zijn wij in 1 grote stoet richting Hazeldonk gereden bij grens van België. Vanuit hier was het ieder voor zich. In de middag even onder Parijs moesten wij stoppen om wat olie bij te vullen, in totaal moest er 5 liter bij. Iets wat we de komende reis wel in de gaten moeten houden. Onderweg vaak mede Dakar genoten gepasseerd en contact gehad via de 27MC. Bij Orléans een hapje gegeten en na nog 150 km een hotel gezocht in de buurt van Vierzon. In totaal vandaag iets van 1100 kilometer gereden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.