Dakar Challenge 2012 – 21 & 22

Vanmorgen al om 6:00 vertrokken richting de grens van Gambia, de weg was slecht en het was heet. Na 50 kilometer putholes ontwijken reden wij op laatst gewoon over de putholes heen, er was geen ontwijken aan. vijf uren later kwamen wij aan bij de grens van Gambia, we hadden ons al ingesteld op lange wachtrijen maar alles verliep zeer snel en een half uur later stonden wij in Gambia. Toen was het nog maar een klein stuk naar de ferry om de Gambia rivier over te steken. We stonden  vrij vooraan maar moesten nog wel op de volgende boot wachten. De hele dag hadden wij nog niet gegeten, gelukkig had team Bartlehiem nog een paar blikken erwtensoep en wat rookworst. In mijn hele leven heeft de erwtensoep nog niet zo goed gesmaakt als toen, bij 40 graden. De overtocht duurde een klein uur en toen nog een stukje naar ons hotel, even buiten Banjul in het toeristische gebied van Gambia. De dag erna hadden wij een rustdag, deze hebben wij benut om de auto leeg te maken. De auto werd door de locals schoongemaakt welke wij betaald hebben met goederen. De rest van de dag hebben wij aan het strand doorgebracht met een lekkere fles wijn. In de avond zijn wij nog met een aantal teams uit eten geweest een biertje gedronken in de stad.  Erg toeristisch hier maar we hebben er een gezellige avond van gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.