Dakar Challenge 2012 – 19 & 20

Vanmorgen met z’n allen vertrokken voor de laatste etappe naar Dakar! We hebben in een colonne gereden waar van de helft over een prima begaanbare weg en de andere helft over onverharde wegen langs kleine dorpjes. In totaal een rit van ongeveer 250 kilometer. Rond 15:30 uur was de finish in zicht, camp lac Rose! De ontlading was groot, eindelijke de eindstreep gehaald na 2,5 week reizen. Een geweldig gevoel. We werden al opgewacht door de organisatie in een prachtig resort. S ’avonds was er een groot feest alleen door oververmoeidheid maar deels meegemaakt.

De dag erna was een rustdag maar samen met 4 andere zijn wij gezamenlijk Dakar city nog in gegaan. Het viel niet mee om het centrum van Dakar te bereiken, de weg ging dwars door de voorsteden van Dakar over zeer slechte wegen en heel veel drukte. In totaal hebben wij 2 uren gereden over 40 kilometer naar het centrum van Dakar. Dakar zelf is niet veel te zien, een vieze en drukke stad. We hebben er ander half uur rond gelopen en zijn toen weer terug gereden naar de camping. Omdat we geen goede navigatie hadden verdwaalden we al snel in één van de achteraf buurten van Dakar en reden we onze auto vast in het zand. Al snel stonden er 20 Senegalezen om ons heen die ons weer op weg hebben geholpen. Eén ervan was zelfs zo aardig om een stuk met ons mee te rijden richting te camping. Een geweldige ervaring vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.