Portugal – Lissabon – Sintra – Dag 5 & 6

Vanmorgen zijn wij al vroeg vertrokken naar Sintra, hier hebben even in het oude stads centrum gewandeld. Daarna zijn wij verder gereden naar Castelo dos Mouros. Dit kasteel ligt in hetzelfde park als het Pena Paleis, omdat wij op tijd waren was het gelukkig nog niet zo druk. Na een korte wandeling door het bos zijn wij aangekomen bij het kasteel. Doordat er renovatie werkzaamheden en opgraving waren was maar een deel van het kasteel toegankelijk. We hebben een wandeling gemaakt over de kasteel muren, welke een prachtig uitzicht gaven op Sintra en het Pena Paleis. Daarna zijn wij doorgereden naar Prai da Adgrada strand en hebben daar de rest van de dag doogebracht.

Dinsdag morgen zijn wij de dag begonnen met een heerlijk ontbijt in Sintra. In de smalle straten van het oude stads centrum van Sintra zijn veel kleine authentiek Portugese restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten.  Daarna zijn wij doorgereden naar Monserrate, hier staat een oud paleis wat in de 19e eeuw door de textielmagnaat Thomas Cook is aangekocht en gerestaureerd. Het paleis is op een heuvel gebouwd met een grote tuin erom heen, in de tuin bevinden zicht vele planten en bomen van over de gehele wereld. Na een wandeling door de prachtige tuin en het paleis te hebben bezichtigd zijn wij verder gereden naar Capuchos Convent. Hier staat een oud klooster uit 18e eeuw, niet erg groot maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.