Portugal – Lissabon – Sintra – Dag 3 & 4

Vandaag zijn wij naar “Praia da Adraga” beach gereden, ongeveer 45 kilometer vanaf het Hotel. Dit strand is door National Geographic gekozen tot één van de mooiste stranden van Europa en terecht! Geen massa toerisme, alleen maar lokale bevolking. Via een kleine weg door de bergen en langs piep kleine idyllische dorpjes kom je in een berg inham. In deze inham bevindt zich het strand met aan weerskanten rots partijen. Licht blauwe zee, fluweel zacht zand en golven van soms wel drie meter hoog! We hebben ons hier prima vermaakt en zijn aan het einde van de dag weer terug gereden naar Lissabon.

Zondag hebben wij Palacio da Pena in Sintra bezocht. Dit is een paleis gebouwd rond 1900 en is gelegen bovenop een bergtop van de Serra di Sintra. De laatste kilometer moet je lopend afleggen. De wandeling gaat door een natuurpark wat op de wereld erfgoed lijst staat. Tijdens de wandeling kom je prachtige natuur en gebouwen tegen. Eenmaal boven aangekomen eerst even uitgerust en daarna het paleis bezichtigd. Het paleis staat vol met curiosa en is een aaneenschakeling van (niet bij elkaar passende) gebouwen, persoonlijk vind ik kastelen en paleizen uit de middel eeuwen mooier maar da Pena heeft ook zeker zijn charmes. Na het paleis weer aan de terug wandeling begonnen om de auto terug te vinden. De rest van de middag hebben wij bij het zwembad doorgebracht en in de avond nog een hapje gegeten in het oude centrum van Lissabon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.