Portugal – Azoren – Pico – Dag 9 & 10

Vandaag hebben wij een geweldige ervaring op het water gehad, met een sodiac de oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten. We zouden al vroeg gaan varen, rond 7:30 uur maar toen was het weer nog niet goed. Eerst maar een bakje koffie gedronken en om 8:30 uur vertrokken met prachtig mooi weer. Volgens de stuurman op de sodiac hebben wij het enorm getroffen en zie je zelden zoveel soorten walvissen en dolfijnen tijdens één trip. Van 12 meter lange spermwhales tot common dolphins. Het mooiste moment van de dag was het moment dat een 12 meter lange spermwhale met zijn buik omhoog onder onze boot door zwom, we hadden hem kunnen aanraken! Aan het einde van de boot rit hebben wij nog zeker 15 minuten langs een groep van +/- 30 dolfijnen gevaren die speels voor en naast de boot sprongen. In totaal zijn wij een kleine vier uren op het water geweest en hebben zeker acht verschillende soorten walvissen en dolfijnen gezien, vaak in grote aantallen. Een geweldige ervaring, één om nooit meer te vergeten. De boot toch werd door CWAzores georganiseerd door ervaren en zeer enthousiaste medewerkers.

Op zaterdag was het plan om met de dolfijnen te gaan zwemmen alleen werd deze trip op het laatste moment geannuleerd omdat er in de buurt geen dolfijnen gespot waren. Morgen hebben wij een herkansing. In de middag zijn wij naar Vigia gereden, dit is een oude uitkijk post om walvissen en dolfijnen te spotten. De uitkijk post werd al in de tijd gebruikt toen en nog op walvissen gejaagd werd, wat sinds 1948 verboden is. Sindsdien worden deze posten gebruikt om de toeristen boten naar de walvissen en dolfijnen te begeleiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.