Portugal – Azoren – Pico – Dag 7 & 8

Vandaag is alweer de laatste dag van ons eerste verblijf in Lissabon, het is snel gegaan maar we hebben enorm genoten. Portugal is een prachtig land en er is veel te zien. Vanmorgen  zijn wij eerst naar Cabo da Roca gereden, dit is het meest westerlijke punt van Europa. Langs deze kustlijn vind je kliffen van 150 meter hoog en op Cabo da Roca een monument en een vuurtoren. Het uitzicht hier is fantastisch. De rest van de dag hebben wij op strand doorgebracht en lekker genoten van de hoge golven. Morgen gaan wij verder naar de Azoren.

We moesten vanmorgen om 5:00 uur opstaan om ons vliegtuig naar Horta te halen, één van de grotere eilanden van de Azoren. Rond 10:00 uur stonden we dan eindelijk op Horta, lang na uit gekeken! Een taxi heeft ons naar de Ferry gebracht, hier moesten we nog 2,5 uur wachten op de ferry. Dat gaf ons de gelegenheid om Horta nog even te verkennen. Rond 14:00 uur zijn we op Pico aangekomen, onze eind bestemming. We hebben een mooi appartement aan de zee met een eigen zwembad. Het eiland zelf is back to basic, de hoofdstraat bestaat uit een kerk met een aantal restaurants en kleine winkeltjes. Dicht bij ons appartement zit wel een goed restaurant waar we lekker hebben gegeten bij zon’s ondergang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.