Portugal – Azoren – Pico – Dag 11 & 12

Vanmorgen zijn wij met de taxi naar de Pico Lava grotten gereden maar bij aankomst was de eerste tour al volgeboekt met een grote groep toeristen. Omdat wij geen tijd meer hadden om op de volgende tour te wachten hebben wij een rondrit over een deel van Pico gemaakt met de taxi. De taxi chauffeur heeft ons in drie en half uur veel van het eiland laten zien en over het eiland verteld. Van de druiven streek (onder beheer van Unesco) doorgereden naar de lava gesteentes bij de zee, vervolgens naar het walvis museum en weer terug langs de Pico vulkaan. Het was een prachtige rit en we hebben in een korte tijd een goede indruk van het eiland gekregen. In de middag zijn wij weer met een Sodiac de oceaan op gegaan, de bedoeling was om met de dolfijnen te zwemmen. Helaas was de zee behoorlijk ruig met golven tot wel drie meter hoog en hebben wij geen dolfijnen gevonden. Wel hebben wij enkele walvissen gespot en tot twee maal toe een walvis gezien die ging duiken met de staart volledig uit water. Dat maakte de dag helemaal goed! Aan het einde van de dag kregen wij nog de kans om even te snorkelen bij een rots partij in de buurt van de kust. Moe maar voldaan zijn wij weer terug gegaan naar ons appartement.

Op maandag hebben wij eerst Grutta des Torres bezocht, dit zijn de lava grotten van de Pico vulkaan. We waren nog net op tijd om met de eerste rondleiding mee te kunnen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en laat een stuk van een halve kilometer van de grot zien. Met een eigen zaklamp is het klimmen en klauteren in de grot, er zijn namelijk geen lampen en of verharde paden. Wel erg leuk om op deze manier een grot te bezichtigen. In de middag zijn wij weer met een Sodiac de oceaan op gegaan. Vandaag hadden wij meer geluk en we konden, heel kort, zwemmen tussen een groep dolfijnen. Ook al was het moment zeer kort het was wel een geweldige ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.