Tweede sleuteldag

Tweede Sleutedag
Sleuteldag bij autobedrijf Bouwman in Deventer

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. De tweede sleuteldag bij autobedrijf Bouwman in Deventer. Na ‘s ochtends het benodigde materiaal ingekocht te hebben stonden we tegen de middag bij Bouwman in de werkplaats. We hadden een flinke todo-list, dus de handen konden flink uit de mouwen.

Ronald hield zich bezig met het bekabelen en aansluiten van de schijnwerpers. Via een gat in het dak werd er nieuwe bekabeling naar het imperiaal getrokken waarop de schijnwerpers gemonteerd zouden worden. Vervolgens was het zaak om in de draden-spaghetti onder het dashboard de juiste draden te vinden waar we stroom van konden aftappen.

Kabelboom aanleggen
Kabelboom aanleggen

Raamfolie aanbrengen
Raamfolie aanbrengen

Dakar stickers plakken
Dakar stickers plakken

Terwijl Ronald met draden spaghetti bezig was, had Bert de twijfelachtige eer om de raamfolie aan te brengen. We hebben om twee redenen voor raamfolie gekozen: Het houdt namelijk veel warmte tegen en dat is straks in de woestijn best prettig. Daarnaast vallen de sponsorstickers straks beter op wanneer deze op een zwarte achtergrond geplakt zijn.

Na de bekabeling en het aanbrengen van de raamfolie konden de dakdragers, het imperiaal en de schijnwerpers gemonteerd worden. Ook de autoradio werd nog snel even aangesloten en werkend gemaakt. Als finishing touch werden de Dakar stickers op de auto geplakt. Een mooie afsluiting van een productieve middag.

Eindresultaat van een dagje sleutelen
Eindresultaat van een dagje sleutelen

Dakar bestickering
Dakar bestickering

Meer foto’s van de tweede sleuteldag zijn te vinden in het fotoalbum op deze website.