India – 2012 – Haridwar

Vanmorgen om 5:00 uur stond de chauffeur, dezelfde als naar Jaipur, alweer op mij te wachten voor een dag tocht naar Haridwar. Haridwar is één van de zeven meest heilige plaatsen in India en de plaats waar de heilige rivier de Ganges begint. Na een avontuurlijke rit van vijf uren  eindelijk aangekomen in Haridwar. Een plaatsje voor de auto gezocht en naar de Ganges gelopen, onderweg verschrikkelijk veel bedelaars langs de kant van de weg. Op aanraden van de chauffeur, links laten liggen en geen aandacht geven. Helaas was dat makkelijker gezegd dan gedaan omdat de meeste bedelaars achter ons aan kwamen of mij zelfs vast pakten. Als blanke val je hier behoorlijk op 🙂

Aangekomen bij de Har ki Pauri, de oorsprong van de Ganges, heeft mijn chauffeur een duik in de rivier genomen en ik mij in het water gewassen. De stroming was zo sterk dat ik een duik aan mij voorbij heb laten gaan. Maar het wassen te midden van de mensen massa was al een avontuur op zich!

Vervolgens hebben wij een wandeling over de plaatselijke markt gemaakt en de typisch Indiaanse eten op straat geproefd. Daarna zijn wij met een zeer oud kabelbaantje naar de top van de berg gegaan die uitzicht bied over Haridwar. Boven op deze berg staat de Mansa Devi Temple, mooi om de rituelen van de plaatselijke bevolking te zien die hier een offer brengen.

Voordat wij aan de terugreis begonnen zijn, eerst nog wat gewinkeld in Haridwar.  Daarna weer terug naar Delhi gereden, de terugreis duurde ongeveer zes uren. Vandaag was een geweldige ervaring om echt het lokale India te proefen!

Klik hier voor meer foto’s…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.