India – 2012 – Jaipur

Na een aantal dagen training ben ik op Zondag 26 maart met een taxi naar Jaipur gereden, de hoofdstad van Rajasthan. Het verkeer naar Jaipur toe is een chaos, ondanks dat het Zondag was. Jaipur ligt aan de hoofd route tussen Delhi en Bombay, veel vracht verkeer dus. We zijn om 6 uur in de ochtend vertrokken en om 11:30 pas aangekomen in Jaipur, slechts 250 kilometer in 5,5 uur afgelegd! De chauffeur heeft onderweg een gids geregeld wie wij bij Amber Fort hebben opgepikt, 15 kilometer buiten Jaipur. De gids is de hele dag bij ons gebleven en heeft mij een prachtige rondleiding door Jaipur en omstreken gegeven.

We zijn begonnen bij Amber Fort:

Het fort is gebouwd in 1720 en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit hier zijn wij naar Jaipur gereden, ook wel pink city genoemd. Het verkeer in de stad zelf is nog erger dan in Delhi, geen doorkomen aan!  Onderweg van Amber fort naar Jaipur zijn we nog langs het drijvende fort, gereden:

Bij Rambagh Palace ben ik snel even uit de auto gegaan om een paar foto’s te maken. Het Rambagh  palace bezichtigen was geen optie omdat we de auto nergens konden parkeren.

Onze laatste stop was city palace waar tot op de dag van vandaag nog steeds de koning van Rajasthan woont. Aan het einde van de dag moesten wij helaas weer terug naar Delhi, wederom een rit van bijna 6 uren. In totaal ben ik 17 uren onderweg geweest om Jaipur te kunnen bezoeken, moe maar voldaan! Een prachtige stad!

Klik hier voor meer foto’s…..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.