Barrel gekocht

We hebben vandaag na enig speurwerk op internet eindelijk een geschikt barrel gevonden. Autobedrijf Sypersma in Drachten had een 18 jaar oude Mercedes C200 te koop staan voor een Dakar waardig bedrag. Een telefonische afspraak voor een proefrit was snel gemaakt en laat in de middag gingen we op weg naar het hoge noorden. Even voor zessen kwamen we in het donker aan bij Sypersma, waar de Mercedes al onder een lantaarnpaal stond te wachten op z’n nieuwe baasjes.

Dat de auto het predicaat “barrel” ook echt verdiende werd als snel duidelijk tijdens het eerste rondje om de auto. Roestplekken waar je u tegen zegt, een gezonde hoeveelheid deuken en krassen, vier verschillende velgen en banden om nog maar niet te spreken over het uitgeleefde interieur. Ons enthousiasme steeg met de minuut… Gelukkig was het donker en hebben we de echte gebreken waarschijnlijk nog niet eens opgemerkt.

Â
Bosch Car Service Rene Sypersma

Ook de proefrit was spectaculair al bleven de gebreken beperkt tot een slechte koppeling en een oplichtend olielampje op het dashboard. Ondanks dat de Merc aantrekkelijk geprijsd was viel deze net buiten het gestelde budget voor de rally. Gelukkig was het autobedrijf bereid om wat water bij de wijn te doen toen ze hoorden dat de auto zou meedoen aan de Amsterdam-Dakar Challenge en geschonken zou worden aan het goede doel.

Foto’s zijn alvast te bewonderen op deze website, pagina: ” Onze auto