Aangepaste reisplannen

De deelnemers van de Amsterdam-Dakar Challenge rijden allemaal voor een goed doel in Gambia. Wij zullen gaan rijden voor de medische kliniek in Fatoto, Oost Gambia. Met een bedrag van 5000 euro kan deze kliniek de 45.000 inwoners van het district Kantora tijdens het regenseizoen van medicatie voorzien. Nu nog sterven veel kinderen en ouderen door gebrek aan deze medicijnen.

Toen we ons enkele weken terug inschreven als deelnemers aan de rally, lag de focus bij ons voornamelijk op het avontuur en de unieke reis. Dat we daarbij ook nog iets voor het goede doel konden doen, was mooi meegenomen. Echter, nu we ons goede doel hebben uitgekozen en ons zijn gaan inlezen, is onze houding behoorlijk veranderd. Het goede doel is niet langer leuke bijzaak, maar is net zo belangrijk geworden als het avontuur en de unieke reis zelf. We zijn dan ook als team vastbesloten, om de benodigde 5000 euro helemaal zelf bij elkaar te sprokkelen!

Na aankomst in Gambia willen we een bezoek gaan brengen aan de kliniek. We willen graag persoonlijk gaan kennismaken en zien waarvoor we gereden hebben. Dit betekent een reis van vier dagen extra, naar een gebied zonder elektriciteit, waterleiding en dus ook toiletten. Ook betekent het, dat we onze auto, niet direct na aankomst in Gambia kunnen gaan veilen. Hoe we dit met de organisatie kunnen regelen, gaan we komende weken uitzoeken. Echter, dat we de kliniek gaan bezoeken, staat voor ons nu als vast!

We hebben deze week twee nieuwe sponsoren bereid gevonden om te doneren voor de kliniek in Fatoto, namelijk:Website: http://www.idocs.info

Website: http://www.itidea.nl

Idocs en IT-Idea, namens team 2Dakar enorm bedankt voor jullie bijdrage!