Trassimeno meer – Perugia

Gisteren vroeg in de middag hebben wij een leuke camping aan het Trassimeno meer gevonden. Een mooi zwembad, niet te druk en een prachtig uitzicht op het meer! Ook hier is het nog steeds erg warm met temperaturen van 35-39 graden. Inmiddels zijn wij al dik drie weken onderweg en hebben nog geen druppel regen gehad. Zelfs voor Italie, uitzonderlijk weer!

Vanmorgen zijn wij naar Perugia geweest. Vroeger het middelpunt van Umbria. Tegenwoordig erg toeristisch maar wel de moeite waar om een paar uren rond te lopen. Het dorp is gelegen boven op een heuvel en heeft rondom nog oude stadsmuren. Het hele centrum is auto vrij en vanaf de verschillende parkeer terreinen kun je met roltrappen naar boven. De rest van de middag hebben wij bij het zwembad doorgebracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.