Trassimeno – Grotte di Frasassi

Vandaag hebben wij de grootste, voor zover bekend, grot van Europa bezocht: Grotte di Frasassi De tour start na een lange gang in een enorm grote ruimte waarvan het plafond bijna 200 meter hoog is. Hier vind je ook de stalagmieten van 1,4 miljoen jaar oud en die 10 tallen meters hoog zijn. De tour duurt ongeveer 70 minuten en gaat nog een stuk dieper de grot in. De grot is zeker de moeite waard om te bezichtigen alleen erg toeristisch! Gelukkig waren wij vanmorgen al vroeg en konden gelijk met de eerste tour om half 10 mee.

 

Zaterdag zijn wij een dagje naar Assisi geweest. Een dorpje boven op een heuvel gebouwd met als hoogte punt de Basilica of San Francesco d’Assisi. Het drop is prachtig gerestaureerd en je kunt er met gemak een halve dag rond lopen.

Morgen alweer het begin van de laatste week van onze vakantie, week 4. Deze week zullen wij in Zwitserland verblijven, Sarnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.