Rome & Tivoli, Villa Adriana

Gisteren hebben wij een wandeling door het oude stadsgedeelte van Rome gemaakt. Wij zijn bij het metro station Flaminio uitgestapt en via de via Corso naar de Spaanse trappen, Spagna, gelopen. Via kleine straatjes zijn wij verder gelopen naar de Pheaton en vervolgens bij Piazza Navona bij een klein restaurantje heerlijk gegeten. Inmiddels was de zon al bijna onder en hebben wij onze wandeling vervolgt naar Piazza Venezia. Hier hadden wij bij de ondergaande zon een prachtig uitzicht op het Emmanuelle II monument en het Foro. We hebben onze wandeling afgesloten bij het Colosseum.

Vandaag zijn wij naar Tivoli geweest, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Rome. Hier hebben wij Villa Adriana bezichtigd. Een residentie uit de Romeinse periode van +-130AD. Prachtige fonteinen, bedhuizen en tempels. Na een van wandeling van dik twee uren zijn wij weer terug gegaan naar de Camping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.