Rome, Palatino – Foro – Colosseum

Vandaag hebben wij een prachtige wandeling rond het Colosseum gemaakt. Niet de standaard bezienswaardigheden samen met 10 duizenden andere toeristen, maar de metro bij het Colosseum uit en direct naar de achterkant van het Colosseum gelopen. Hier is geen toerist meer te vinden. Aan de achterkant van het Colosseum bevind zich een Gladiatoren school uit de Romeinse periode. Hier vandaan zijn wij naar de San Clemente kerk gelopen. Na een overheerlijke espresso in 1 van de vele koffiebars zijn wij verder gelopen naar het Giovanni park (t.o. het Foro). Door het park verder gelopen naar Palatino. Helaas stond hier al een aardige rij toeristen voor de kassa, een uurtje verder waren we dan toch binnen. De laatste keer dat wij Palatino gezocht hebben zijn we nooit in Casa del Augusto geweest. Deze keer zijn wij ook hier in de wachtrij gaan staan en hebben Casa del Augusto wel bezichtigd. Geweldig! een perfect bewaard gebleven huis uit de Romeinse periode met prachtig heldere freso’s. Zeker het wachten waard! Via het Foro zijn wij weer terug gelopen naar de Metro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.