Rome, Ostia Antica

Vrijdag morgen vroeg vertrokken richting Milaan. Op zich verliep de reis prima tot Zwitserland, door het slechte weer veel langzaam rijdend tot stilstaand verkeer gehad. Rond 20:00 uur zijn wij in het hotel aangekomen in Milaan. De andere dag zijn wij om 8:00 uur vertrokken richting Rome. In de middag zijn wij aangekomen op de Happy Camping aan de rand van Rome. Dit is inmiddels de derde maal dat wij in Rome geweest zijn, maar er zijn nog steeds veel bezienswaardigheden waar wij nog nooit aan toe zijn gekomen.

Op Zondag hebben wij  Ostia Antica bezocht. Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. De stad is voor ongeveer 2/3 opgegraven, en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. Ostia ligt op ongeveer 30 km van Rome richting de kust. In Ostia vind je een compleet opgegraven stad dit niet onder doet aan Pompeii. Het enige verschil is dat je hier, zelfs in het hoofd seizoen, weinig toeristen tegen komt. We hebben hier ongeveer vier uren rondgewandeld om alles te kunnen bekijken. Het amfitheater, welke plaats biedt aan 3000 mensen, geeft een prachtig uitzicht over Ostia en is 1 van de vele hoogtepunten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.