Rome, CineCitta

Aan de rand van Rome liggen de grootste film studio’s van Europa: CineCitta In deze studio’s zijn bekende films als “Gangs of New York”, “Passion of the Christ” en de bekende serie “Rome” opgenomen. Dit jaar voor het eerst is CineCitta toegankelijk voor het publiek. Op het terrein staan een aantal gebouwen met memorabilia van bekende films. De rondleiding begon om 11:00 uur en bracht ons langs de film sets van “Gangs of New York” en “Rome”. Helaas was de rondleiding volledig in het Italiaans en met drie kwartier aan de korte kant. Al met al hebben we toch een goede indruk van de studio’s gekregen en was het bezoek zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.