Napels – Catacombe San Gennaro & San Gaudioso

Vandaag hebben wij de de catabomben van Napels bezocht. Een wereldreis gemaakt om er te komen, eerste met de bus toen met de trein vervolgens met de metro en als laatste een kilometer gewandeld. Eenmaal aangekomen bij de eerste Catacombe, San Severo, was deze vandaag gesloten! Gelukkig lag de tweede catacombe vlakbij de eerste, de Catacombe San Gaudioso. Om 12 uur starte de rondleiding van ongeveer een uur door de catacombe. Al snel worden de verschillen tussen de catacomben van Rome en Napels duidelijk. Na de rondleiding zijn  wij verder gelopen naar de catacombe van San Gennaro. Op loop afstand van de vorige maar bij +-38 graden toch nog een zware wandeling.

De Catacombe van San Gennaro zijn werkelijk prachtig, de mooiste die wij ooit bezichtigd hebben. Deze catacombe bestaat uit drie etages waarvan er twee etage open gesteld zijn voor publiek. De rondleiding hier duurde ongeveer 45 minuten, helaas door een ongemotiveerde gids.

Morgen nog een dagje shoppen in Sorrento en uitrusten op het strand. Overmorgen verder naar het Trassimeno meer en Perugia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.