Dag 6 – Athene, Woensdag 04 mei

Vandaag hebben wij de Angora bezocht. De Agora van Athene ontstond rond het begin van de 6e eeuw v.Chr. op een open ruimte dichtbij het midden van de stad, aan de noordwestelijke voet van de Akropolis. Op het terrein bevinden zich meerdere gebouwen waaronder het volledig gerestaureerde stoa van 80 meter lang. Tegenwoordig is hier een museum in gevestigd waarin attributen en beelden van het Angora terrein te bezichtigen zijn. Het hoogtepunt is de Tempel van Hephaistos. Deze tempel is het best bewaarde gebouw uit de oudheid op de Agora, van 449 v.Chr. De tempel wordt omgeven door 34 zuilen (6 x 13) en is geheel gebouwd in marmer. De rest van de middag hebben wij in Athene doorgebracht, helaas hadden wij vandaag de hele dag last van regen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.