Dag 5 – Athene, Woensdag 04 mei

Vanmorgen vroeg, rond 8.00 uur, vertrokken met de tram naar de Haven van Athene. Om 9.30 uur hebben wij de boot naar Aegina eiland genomen. Een uurtje varen met een prachtig uitzicht op Athene vanaf de boot. Tegenover de ingang van de haven van Aegina was de bushalte waar wij op de bus zijn gestapt naar de andere kant van het eiland. Onze eerste stop was het Agios Nekatarios klooster, dit is het grootste klooster van de hele Balkan. Een prachtig ronde kerk en klooster gelegen op de top van een berg. Na de bezichtiging hebben wij bij een klein restaurant in de buurt wat gedronken en op de volgende bus gewacht. Een half uurtje later konden wij weer op de lijnbus van het eiland stappen richting Aghia Marina.

De volgende stop voor ons was Afea tempel, een prachtig bewaarde gebleven tempel uit de 5e eeuw voor Chr. Er staan nog 23 zuilen rechtop en een deel van het dak ik nog zichtbaar. Wij waren bijna de enige toeristen die hier rond liepen, heerlijk! Na bezichtiging van de tempel kwamen wij er achter dat de volgende bus pas over twee uren zou vertrekken na Aghia Marina, onze eindbestemming. Gelukkig stond er een taxi op het parkeer terrein, na een korte rit waren wij in Aghia Marina. Een idyllische plaatsje aan de zee met de typische Griekse blauwe en wit gekleurde huisje. Ook hier waren wij, samen met nog een Duitse toerist met wie wij de taxi gedeeld hadden, de enige toeristen die hier rond liepen. Na een korte wandeling en een hapje eten zijn wij met de lijnbus weer terug gereden na de have van Aegina eiland. Hier hebben wij de dag afgesloten met een heerlijke Griekse maaltijd en een wandeling langs de boulevard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.