Dag 3 – Athene, Maandag 02 Mei

Vandaag een tweede  poging gedaan om naar de Acropolis te gaan en deze keer gelukt! Het idee was om vroeg te vetrekken met de taxi om zo het massa toerisme voor te zijn. Vroeg opgestaan, vlug een ontbijtje na binnen en met de taxi richting Acropolis. Helaas waren wij 1 ding vergeten: de maandag morgen ochtendspit in Athene! ;-( Na een uur in de taxi en twee kilometer verder zijn wij maar bij een tankstation gestopt en verder gegaan met de tram en de metro. Al met al twee uren onderweg om bij de Acropolis te komen. Daar hadden wij ook nog de pech dat er een cruiseboot aangemeerd was in Athene en wij samen met 1000+ Amerikanen de Acropolis bezocht hebben.

De weg tegen de berg op richting de Acropolis langs het gigantische Amfi Theater was werkelijk prachtig! En eenmaal op de top van de Acropolis waar de grootste tempel staat was al de pech van de ochtend snel vergeten en vielen de vele Amerikanen al niet meer op.  We hebben vandaag erg genoten van alle bezienswaardigheden op de Arcopolis en zijn aan de andere kant van de berg weer naar beneden gelopen. Via de oude straatjes van het oude stad centrum en langs de Angora opgravingen weer naar de tram gelopen. Een geweldige dag, waar we al lang naar uit gekeken hadden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.