Dag 1 – Athene, Zaterdag 30 April

Gistermiddag rond het middaguur zijn wij naar Schiphol gereden, rond 17.00 uur is onze vlucht naar Rome op tijd vertrokken. Op het vliegveld van Rome hadden wij twee uren de tijd om wat te shoppen en van de overheerlijke Italiaanse espresso te genieten. Het was alweer een paar jaar geleden dat wij een echt bakje Italiaanse koffie hadden gedronken. Om 21.00 zijn wij op het vliegtuig gestapt, die twee uren later aankwam op het vliegveld van Athene. Met een taxi zijn wij naar ons hotel gegaan, een rit van ongeveer 30 minuten.

Zaterdag morgen eerst even uitgeslapen en na een goed ontbijt met de tram Athene in. De tram stopt vlakbij ons hotel en het is ongeveer 45 minuten rijden voordat je in hartje Athene bent. Wij zijn op het Syntagma square uitgestapt en hebben vervolgens de hele middag door het centrum gelopen. Shoppen, over de oude vlooienmarkt van Athene gelopen, een kathedraal bezocht en genoten van het uitzicht op de Acropolis. Het eten in Athene is prima en erg betaalbaar, terrassen en restaurantjes zijn er genoeg. Wat ons opviel was dat er maar weinig toeristen rondliepen. Iets wat onze taxi chauffeur ook al aangaf, een direct gevolg van de rellen en onrust van vorig jaar in Athene.

In de avond hebben wij in de buurt van ons hotel in een Grieks restaurant gegeten. Het Griekse restaurant had geen Engelstalige menu kaart, dus op aanraden van de ober maar een maaltijd besteld. Het resultaat was geweldig, super lekker gegeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.