Wintersport 2010, OETZ Oostenrijk

Elk jaar rijden wij in een keer naar Oostenrijk toe maar na de vele slechte berichten op het nieuws hebben wij Vrijdag middag (*** dec 2010) toch maar besloten om aan het einde van de middag te vertrekken en bij Frankfurt een Hotel te nemen. Achteraf gezien een juiste beslissing, in Oostenrijk hebben wij verhalen gehoord van Nederlanders die in de nacht van Vrijdag op Zaterdag vertrokken waren en er 14 uren over gedaan hadden om in Oostenrijk te komen, chaos in Duitsland. Ons appartement vonden wij in een klein dorpje, Tumpen, vlak voorbij Oetz. Gelegen tegen een bergwand en alle ruimte achter het appartement om lekker met de hond te kunnen wandelen.

Om wat bij te komen hebben wij de eerste dag Aqua Dome in Lagerfeld bezocht. Met water met een constante temperatuur van 30 graden (binnen en buiten), glijbanen, bubbel baden, 9 verschillende sauna’s en Turks stoombaden was dit geen straf om de vakantie te beginnen. Het afrekenen daar in tegen viel een beetje tegen, 95 euro voor 3 personen ;(
De eerste week van onze wintersport hebben wij lekker geskied in het nabij gelegen HOCH OETZ. Een niet al te groot ski gebied en daarom ook (gelukkig) nog niet zo druk. Onze dochter voor het tweede jaar op skiles en wij skiën en van de zon genieten. De ski pret werd wel enig sinds gedrukt door een ongelukkige val op de eerste dag al waarbij ik een gekneusde enkel op liep, hier heb ik de rest van de vakantie last van gehad. Gelukkig was het weer super, veel zon de eerste dagen en verse sneeuw! Na 7 dagen bergen, skiën, Gluhwein en zon kwam de stroom toeristen goed op gang. Vanaf de kerst dagen was het voorbij met de rust op de pistes en hebben wij de pistes dan ook gelaten voor wat het was. Wij hadden onze pret al gehad!
De dag na kerst zijn wij naar Innsbruck geweest, shoppen en lekker eten. Niks mis mee, ook hier hadden wij fantastisch weer. Dinsdag een dagje naar Samnaun in Zwitserland geweest, waar we onze laatste inkopen belasting vrij konden doen. Drank, parfum, Zwitserse horloge, sigaretten en sigaren winkels hebben hier de overhand. En een tank vol benzine voor nog geen….. 30 euro!!! 😉
Nog een dagje in Liechtenstein geweest en op Donderdag lekker wandelen en sleeën in het Kaunergart natuurpark, gelegen op 2000 meter hoogte met veel sneeuw!
De laatste dag van de vakantie hebben wij doorgebracht in Aqua Dome, lekker relaxen in het zwembad en de verschillende sauna’s. Rond 16.00 uur zijn wij weer naar huis gereden, in de nacht doorgereden om de drukte voor te zijn. Na 10,5 uur weer thuis aangekomen, het was een geweldige vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.