Taj Mahal, India

Een lang gekoesterde wens is dan vandaag eindelijk in vervulling gegaan, de Taj Mahal. Vanmorgen om 5.15 uur vertrokken met een gehuurde taxi & gids richting Algra. Samen met twee jongens (een Afgaan en een Kazachstan) die ik hier in India ontmoet heb. Eenmaal Delhi uit wacht er een hobbelige “snelweg” van ongeveer 250 kilometer naar Algra. De twee baans snelweg wordt vaak als driebaansweg gebruikt en waar nodig via de berm als vierbaans snelweg. Maar niet teveel op het verkeer letten en vertrouwen hebben in het geluk van de chauffeur, want geluk heb je hier in het verkeer nodig! Onderweg een ontbijt genomen in een Indiaans restaurant en rond 10.00 uur zijn wij in Algra aangekomen. Eindelijk, de Taj Mahal. Via één van de veir ingangen nog een stuk gelopen en dan eindelijk onderstaand uitzicht:

Ik weet niet wat ik hier verder nog over moet/kan schijven, adembenemend mooi! Wij hebben hier ongeveer twee uren rond gelopen en zijn toen verder gegaan naar Fort Algra. Dit fort is vergelijkbaar met het rode fort in Delhi. Ook hier weer een aantal paleizen binnen de muren van het fort.

In het Fort hebben wij een aantal uren rondgelopen en zijn toen aan de terugreis naar Delhi begonnen. Onderweg nog Indiaans gegeten en rond 20.00 uur weer, moe maar voldaan, aangekomen in het Hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.