Qutb Minar, India

Alweer de laatste dag in India, de afgelopen 16 dagen zijn voorbij gevolgen. Morgenvroeg om 1.00 uur vlieg ik weer terug naar Nederland. Vandaag ben ik nog een dagje Delhi in geweest en heb de Qutb Minar opgezocht. Helaas bijna aan de andere kant van de stad, dus weer twee uren in de over volle metro doorgebracht. De Qutb Minar toren is 72,5 m hoog en is daarmee hoogste stenen toren van India. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. Doordat de toren in deze periode meerdere malen door bliksem inslag beschadigd is, zijn de verschillen in architectonische stijl duidelijk te zien.

Er is veel te zien op het complex waar de Qutb Minar zich bevind, ik heb er ongeveer twee uren rondgelopen. Daarna ben ik verder gegaan naar de Saket market waar ik een hapje gegeten heb. Aan het einde van de dag ben ik met de metro weer terug naar het hotel gegaan. Koffers pakken en afscheid nemen van India. Een prachtig land waar ik zeker meer van wil zien, Incredible !ndia….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.