Humayun’s tomb, India

Vandaag alweer de laatste vrije dag, rond 7.30 uur ben ik richting het metro station vertrokken. Helaas is de vakantie periode in Delhi alweer over en was het gigantische druk bij de Metro. Samen met tienduizenden Indiërs heb ik mij in een Metro richting het centrum weten te persen. Na anderhalf uur eindelijk weer frisse lucht en aangekomen op Cannaught Plaze, het hart van Delhi. Ik ben lopend verder gegaan opzoek naar de HoHo bus. De HoHo bus is een nieuwe toeristische bus die langs alle high lights van Delhi rijd volgens het “hop on hop off” principe. Erg handig om in korte periode van van de stad te kunnen bekijken. Elk half uur vertrekt er een luxe bus vanaf de 18 locaties in Delhi.

Bij stop nummer 7, Humayun’s tomb ben ik uit de bus gegaan. Een prachtig complex met meerdere tombes, met als hoogte punt de tombe van Humayun:

Ik heb hier ongeveer 1,5 uur rondgelopen en heb toen de HoHo bus weer genomen naar Saket Market. De bus was keurig op tijd en na ongeveer een uurtje rijden ben ik aangekomen bij Saket Market, het meest luxe winkel complex van heel India.  Eindelijk weer eens lekkere koffie! 😉 Daar heb ik dan ook genoeg van gehad en een aantal leuke cadeaus voor het thuis front gekocht. Rond 16.00 uur  ben ik met de Metro weer richting het hotel gegaan, ik vond het te laat om nog met de HoHo bus  verder te gaan. Inmiddels was het aan de andere kant van Delhi, het koste mij dan ook dik twee uren om in de over volle metro weer in het Hotel te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.